BERG - OCH GROTTBANA? Bygget av den Gröna Lunds nästa storsatsning, berg- och dalbanan Blue Harvest, har startat. Attraktionen ska delvis köras under jord. Foto: Michael Toll

Nu byggs Gröna Lund om

Just nu grävs det en jättegrop vid Tyrol på Gröna Lund. Bygget av en ny berg- och dalbana, som delvis ska gå under jord, har dragit igång.

  • Publicerad 16:50, 8 nov 2018

Nästan en tredjedel av Gröna Lunds yta ska grävas upp, ett arbete som har nu har dragit igång. Detta görs för att få plats med en ny, stor åkattraktion.

– Det är ett stort projekt som vi har dragit igång men allt kommer vara öppet som vanligt under byggtiden, säger Magnus Widell, vd Gröna Lund.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

För att få plats med den nya åkturen på nöjesfältets redan trånga yta måste själva start- och avstigningsplatsen grävas ner under jord.

– Det kommer bli riktigt häftigt, säger Magnus Widell.

Det nya bygget innebär även att "radiobilarna" inte längre kommer vara kvar på Grönan. Men ska de klassiska nöjespark-åken skrotas? Icke!

– De har fraktats upp till Furuvik så från och med nästa år kan man åka dit och köra dem istället, säger Magnus Widell.

Den nya berg- och dalbanan går under arbetsnamnet "Blue Harvest" och ska vara färdigbyggd 2021. Förutom berg-och dalbanans på- och avstigningsstation ska även omklädningsrum för cirka 1400 anställda byggas under jord.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android