Nu byggs 54 ungdomslägenheter i Blackeberg

Nu har bygget av 54 klimatsmarta smålägenheter påbörjats i Blackeberg. Bostadsminister Peter Eriksson (MP) var på plats för att ta ett första, symboliskt spadtag. – Det här är ett bra exempel på den typen av bostäder som vi försöker gynna från statens sida, säger Peter Eriksson.

  • Publicerad 16:02, 5 apr 2017

I dag togs ett första, symboliskt spadtag för 54 lägenheter i ett nytt projekt i Blackeberg. Lägenheterna som byggs i projektet kommer att vara ettor på 32 kvadrat, och riktar sig främst till ungdomar.
Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) fanns på plats för att medverka under ceremonin.

– Det är ett bra exempel på den typen av bostäder som vi försöker gynna från statens sida. Små lägenheter som byggs på ett klimatsmart sätt, säger han.

De 54 enrummarna på 32 kvadrat kommer till stora delar vara byggda i trä i stället för i betong.

Hur kommer det sig att du är med vid det första spadtaget av just de här bostäderna i Blackeberg?

– Jag får ofta förfrågningar om att vara med på liknande tillställningar, och måste oftast tacka nej.  Men det här projektet tyckte jag var intressant. Det riktar sig till ungdomar, är byggt på ett yteffektivt sätt och byggs med trästomme och träfasad i stället för i betong. Dessutom ligger det nära kollektivtrafik, så projektet har på många sätt lyckats få till bostäder samtidigt som klimatpåverkan hålls nere. Det tycker jag är värt att uppmärksamma, säger Peter Eriksson.

Lägenheterna i Brf Loftet, som det heter, byggs intill Blackebergs gymnasium på Wergelandsvägen, och beräknas vara inflyttningsklara till sommaren 2018.