Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S). Foto: Märta Lefvert

Nu börjar idrottshallen i Västberga byggas

Imorgon kommer idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren till Västberga IP. Där ska hon ta det symboliska första spadtaget inför bygget av den nya idrottshallen.

  • Publicerad 15:31, 18 jun 2018

Som Mitt i tidigare har berättat ska idrottshallen på Västberga IP rivas och ersättas av en ny, större och modernare.

Imorgon invigs bygget. På plats är idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren, klockan 10.30. Och eftersom det är valår tar hon inte bara med sig spade, utan också ett vallöfte:

– Det är den extra idrottsmiljard som vi lovade i förra valet som nu möjliggör att fler barn- och unga kan idrotta. Med denna positiva effekt kan vi inte annat än att utlova vi en ny idrottsmiljard om vi får fortsatt förtroende att styra staden, säger hon i ett pressmeddelande.

Den nya idrottshallen ska ha två våningar och plats för inomhusidrotter som innebandy, basket och handboll. Den får åtta omklädningsrum i stället för dagens två. Dessutom blir den mer tillgänglighetsanpassad.

Bygget beräknas kosta cirka 89 miljoner kronor och vara klart hösten 2019.

Från Västberga åker Emilia Bjuggren direkt till Bredängs bollplan. Också där tar hon ett första spadtag, klockan 11.30.

Även Bredängs bollplan får ett rejält lyft. 11-spelsplanen ska breddas och få konstgräs, en enkel läktare med 150 platser byggas, omklädningsrummet renoveras och belysning installeras.

Fotbollsplanen ska stå klar under hösten 2018. Kostnaden blir 13,5 miljoner kronor (Stockholms stad investerar 7 miljoner medan Boverket bidrar med 6 miljoner och Idrottslyftet med 0,5 miljoner kronor).