Halloweenfest och pröva-på-cirkus - två av otaliga aktiviteter på höstlovet Foto: Mostphotos

Nu börjar höstlovet – med massor att göra

Nu börjar höstlovet och det finns massor att hitta på i Hässelby-Vällingby. Pröva på-cirkus, orientalisk dans, teater, spökvandring och halloweenfest är några exempel på vad stadsdelens unga kan göra när de väl sovit ut.

  • Publicerad 16:00, 26 okt 2018

Den kommande veckan är det höstlov i Stockholms skolor. Men det betyder inte att eleverna behöver tillbringa veckan i sysslolöshet – tvärtom. I Hässelby-Vällingby har stadsdelen plockat fram ett program med massor av aktiviteter.

Och när man lyssnade bland barn och ungdomar var det ingen tvekan om vad som var mest efterfrågat.

– Det var tydligt att de ville ha cirkusaktiviteter, där man själv får pröva på. Så vi har tagit in Cirkus Cirkör, berättar Linda Björkman, chef för enheten för medborgarservice i Hässelby-Vällingby.

Radiostyrda bilar

Vid två tillfällen, på måndag i Grimstahallen och på tisdag i Smedshagshallen, kommer den populära nycirkusen att visa sina konster och lära ut några av dem.

Orientalisk dans, balett, fotboll, basket och radiostyrda bilar är några andra sysselsättningar som kan locka till intresse. Två aktiviteter riktar sig endast till flickor, vilket har efterfrågats. Det är en DJ workshop och något som kallas ”Shedancebox”.

– Det är boxning och dans i ett, kan man säga. Det är lite nyskapande, säger Linda Björkman.

Gör film i mobilen

På programmet står också ett antal dagkollon av olika slag.

För ungdomar i åldern 12-15 år anordnas ett ”mobilfilmskollo”. Deltagarna behöver bara ta med sig en fungerande mobiltelefon med kamera så får de lära sig att skapa film med den. Det hela avslutas med visning av filmerna i en filmfestival.

På Nälstabadet ordnar Spårvägens simförening simsportkollo för barn mellan 7 och 12 år som kan simma minst 50 meter. Foto: Arkiv

 

För den som gillar vatten anordnas ett simsportkollo, och i Syriska föreningens regi blir det ett aktivitetskolli med bland annat bad, bowling och bio.

Dubbla halloweenfester

Naturligtvis kommer inte onsdagens halloween att gå obemärkt förbi. Två dans- och maskeradfester med halloween-tema anordnas på fritidsgården Tegelhögen i Vällingby – en för barn i åldern 6-11 år och en för 10-15-åringarna.

På parklekarna kommer man att ha spökvandringar med ficklampa och allt, och dessutom ska parkerna ut på gemensam höstvandring på Lovön.

Fredagen den 2 november spelas pjäsen ”Varför så x-trem?” på Prisma i Hässelby gård för höstlovsledig skolungdom. Foto: Arkiv

 

Det blir också teater, bland annat föreställningen ”Varför så x-trem?” på Prisma i Hässelby gård på fredag där frågor om etik, moral och mansnormer ställs på sin spets.

– Allt är gratis, men några av aktiviteterna måste man anmäla sig till i förväg, säger Linda Björkman.

Mer information om alla aktiviteter kommer att läggas ut på stadsdelsförvaltningens hemsida.