Nu börjar galoppfesten på Bro Park

I helgen galopperar utländska superstjärnor och hela den skandinaviska eliten in på Bro Park. Deltar gör den högst rankade hästen någonsin i Sverige.

  • Publicerad 17:02, 21 sep 2018

Festival of Swedish Racing är namnet på galoppfesten som drar i gång i dag (fredag). Under kvällen avgörs en rad Breeders Trophy-löpningar och högst rankad är Hästgruppen i Lund AB:s Master Blaster, som tränas av årets tränarkomet Susanne Berneklint.

Åringsauktion

På lördag ligger fokus på årets åringsauktion, där ett hundratal galopphästar auktioneras ut. Visning av åringarna börjar klockan nio på morgonen och des klubbas från klockan 14.00.

Helgens höjdpunkt

På söndag är det dags för Stockholm Cup International (Gr3), helgens absoluta höjdpunkt enligt arrangören. Den brittiska stjärnan Thundering Blue är startanmäld och blir den högst rankade hästen genom tiderna i Sverige.

Stockholm Cup kryddas av en rad stjärnspäckade storlopp samt aktiviteter för stora som små med livemusik.

Första start går klockan 13.30.

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49

Ventilationen på skola akutdålig

Kungsängen. Arbetsmiljöverket förbjuder Upplands-Bro kommun att använda Ekhammarskolans lokaler till skolverksamhet efter den 26 mars 2021 om inte en rad allvarliga brister som rör skolans ventilation åtgärdas.måndag 30/11 18:10