Nu börjar galoppfesten på Bro Park

I helgen galopperar utländska superstjärnor och hela den skandinaviska eliten in på Bro Park. Deltar gör den högst rankade hästen någonsin i Sverige.

  • Publicerad 17:02, 21 sep 2018

Festival of Swedish Racing är namnet på galoppfesten som drar i gång i dag (fredag). Under kvällen avgörs en rad Breeders Trophy-löpningar och högst rankad är Hästgruppen i Lund AB:s Master Blaster, som tränas av årets tränarkomet Susanne Berneklint.

Åringsauktion

På lördag ligger fokus på årets åringsauktion, där ett hundratal galopphästar auktioneras ut. Visning av åringarna börjar klockan nio på morgonen och des klubbas från klockan 14.00.

Helgens höjdpunkt

På söndag är det dags för Stockholm Cup International (Gr3), helgens absoluta höjdpunkt enligt arrangören. Den brittiska stjärnan Thundering Blue är startanmäld och blir den högst rankade hästen genom tiderna i Sverige.

Stockholm Cup kryddas av en rad stjärnspäckade storlopp samt aktiviteter för stora som små med livemusik.

Första start går klockan 13.30.

Ny aktivitetsapp lanseras – prova på-dag i helgen

Lördagstips för Upplands-Bros unga. I helgen bjuder föreningen Sparks Generation och kommunen in till en prova på-dag med allehanda idrotter, kultur och inte minst feststämning. Detta gör man för att fira lanseringen av en ny app där...fredag 23/10 15:59

Prisat företag ska hjälpa ryttare

AI-teknik i ny app blir ridcoach Horsetechbolaget Rider’s Position, med säte i Skokloster, har prisats i entreprenörstävlingen Venture Cup. – Det betyder jättemycket, säger vd Mari Zetterqvist Blokhuis.fredag 23/10 13:04