Under de senaste 10 åren så har Upplands-Bros befolkning växt med 7 000 personer. Nu meddelar kommunen att oktober är den månad som invånarantalet nådde den magiska gränsen om 30 000 Upplands-Brobor.

Datumet då det hände

Enligt kommunens eget invånarregister inträffade det hela den 9 oktober, då noterades siffran 30 002 invånare.

– I Upplands-Bro har vi många attraktiva livsmiljöer, det är inte konstigt att så många människor väljer att flytta hit. Vi är en kommun som fokuserar på att skapa goda livsvillkor och hållbara förutsättningar för framtiden. Vi fokuserar på säkerhet och trygghet men också på förutsättningar för utveckling för våra invånare, företag, föreningar och besökare, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande i en kommentar.

Samtidigt konstaterar kommunen att det kommer utmaningar med att vara en populär kommun dit många vill flytta. Behovet av bostäder, skolor, förskolor, socialtjänst och äldreomsorg ökar. Även trafik och infrastruktur påverkas när Upplands-Bro växer.

Marschaller tänds

För att uppmärksamma att man nu tagit sig över gränsen och blivit 30 000 invånare så kommer kommunen inte bjuda in till något festligt firande då pandemin fortfarande sätter stopp för sådant.

Däremot så kommer marschaller tändas i sex av Upplands-Bros rondeller under fredagen och lördagen, det vill säga 23-24 oktober. Det blir tre av rondellerna i Bro och tre i Kungsängen som kommer lysa lite extra i höstmörkret.

Kommunen skriver på sin hemsida att siffran 30 002 invånare kan komma att påverkas då den sammanställda statistiken från SCB publiceras, vilket sker med sex veckors fördröjning.