Trio. Föreställningen Play 3.0 av Sirqus Alfon kommer till Joar Blå i höst. Foto: Sören Vilks

Nu blir det teater i Enköping igen

Förra året ställdes den in. Men nu ser det ut att bli en teaterhöst i Enköping. – Det ska bli otroligt kul. Vi har väntat länge och är väldigt förväntansfulla, säger Christer Cedergren, ordförande i Enköpings riksteaterförening.

  • Publicerad 14:07, 11 jun 2021

En lång natts färd mot dag – så kan man beskriva Enköpings riksteaters väntan på att få sätta upp nya föreställningar. Och nu kan väntan vara över. I takt med minskad smittspridning och ökad vaccinationstäckning har Enköpings riksteaterförening nu presenterat sitt höstschema.

Christer Cedergren är Enköpings riksteaterförenings ordförande. Han är glad över att teatersäsongen snart är i gång.

– Det ska bli otroligt kul. Vi har väntat länge och är väldigt förväntansfulla, säger han.

Höstens föreställningar är fem till antalet och inleds den 18 september med Riksteaterns uppsättning av ”Sådan far”, med bland annat Claes Månsson och Ola Hedén i ensemblen. Pjäsen handlar om pappa Einar som på egen hand uppfostrat sonen Göran, som trots att han hunnit fylla 43 år fortfarande bor hemma.

Den 10 oktober är det dags för pjäsen ”Vi är dom föräldrarna varnade oss för”, som är ett gästspel från Nationalteatern i Zenica i Bosnien-Hercegovina. Därefter, den 17 oktober, visas föreställningen ”Play 3.0” som blandar musik, dans och artificiell intelligens. 20 november visas relationsdramat ”Ex” med Helena Af Sandeberg och sist ut, den 5 december, är föreställningen ”Laika” med komikern Özz Nujen.

– Det är en bra blandning av olika typer av föreställningar. Jag tror att det finns något för alla, säger Christer Cedergren.

Hur stor publik som kommer att tillåtas återstår att se. Publiktaket vid inomhusarrangemang är för närvarande 50 åskådare. Regeringen och Folkhälsomyndigheten har dock aviserat att man kan komma att tillåta 300 åskådare från och med 1 juli.

Christer Cedergren menar att det finns en god beredskap för att hantera publik, oavsett om det blir 50 åskådare eller flera.

– Vi är väl förberedda och hoppas att enköpingsborna är lika sugna som oss på att få se teater igen, säger han.

”Det går ju lika bra med en husbil”

Nyheter Efterfrågan på husbilar blir allt större i Enköping. Ny statistik från Trafikanalys visar att antalet husbilsägare ökat lokalt med 23 procent sedan 2017.torsdag 24/6 13:01