Nu kommer de inte att kosta församlingsmedlemmar något att åka på konfirmationsläger. Foto: Mostphotos

Nu blir det gratis att konfirmera sig på Lidingö

Att åka på konfirmationsläger ska vara möjligt för alla, oavsett hur familjens ekonomi ser ut, tycker Lidingö församling. Nu inför Svenska kyrkan på Lidingö avgiftsfri konfirmation. – Jag har själv varit på konfirmationsläger, det var en stor upplevelse, säger kyrkopolitikern Julian Kaijser (C).

  • Publicerad 17:38, 9 nov 2018

I går, torsdag beslutade kyrkofullmäktige i Lidingö församling att göra konfirmation avgiftsfri för församlingens medlemmar.

– Beslutet togs enhälligt. Det känns jätteroligt att vi kan införa avgiftsfri konfirmation. Det kommer att ge fler ungdomar chansen att bli introducerade i kyrkas värld, säger Julian Kaijser (C), ledamot i kyrkofullmäktige.

Han gick till val på avgiftsfri konfirmation i Lidingö församling.

Jag träffade många nya vänner och utvecklades som person.

Julian Kaijser

För Julian Kaijser var konfirmationen en stor upplevelse.

– Jag har själv konfirmerats i församlingen. Det var en stor upplevelse, själv kommer jag ju inte från en kyrklig familj. Jag träffade många nya vänner och utvecklades som person. Vi diskuterade mycket etik och moral. Det är den tiden som gjort att jag själv engagerat mig i församlingen och utvecklats i min kristna tro.

Skidresor och läger utomlands

Han är själv verksam som konfirmationsledare i församlingen.

– Jag vet att det är ett jättebra arbete vi gör. Vi har bra pedagoger och bra ledare. Det brukar vara bra läger, säger han .

Lidingö församling håller läger bland annat på Ekerö. De arrangeras också skidläger i Åre och läger utomlands som på Malta och i Rom. Ett hundratal 14- och 15-åringar per år konfirmeras i Lidingö församling.