Mannen attackerade en av ungdomarna med någon typ av spray. Foto: Läsarbild Från polisens förundersökning

Nu åtalas ”finklädde” inbrottstjuven i Täby

Den ”finklädde” tjuven greps tack vare Täbyungdomars insats. Nu åtalas 23-åringen för grov stöld.

  • Publicerad 12:00, 13 jul 2018

Den 15 juni fick en inbrottstjuv i Täby med sig en stor mängd smycken, klockor, kameror och högtalare till ett värde av 60 000 kronor. Men han kom inte så långt.

Den misstänkte inbrottstjuven, en 23-årig man, ertappades nämligen av två ungdomar som ringde polisen, vilket Mitt i tidigare berättat. Han hade en ljusblå skjorta, långbyxor och portfölj och rusade därifrån. Ungdomarna följde efter och och filmade 23-åringen som ramlade in på en tomt. Därefter sprayade han mot en av ungdomarna och fortsatte vidare.

Polisen får se filmerna

När polisen kom fick de ta del av filmerna på den misstänkte tjuven. En bit därifrån hade ett par sett en man med rätt signalement springa in i området vid Näsby slott.

En stund senare lyckades polisens spårhund nosa rätt på 23-åringen som gömde sig i vassen. Även en annan man som var misstänkt för samröre med 23-åringen greps. Den personen släpptes senare.

Skosulorna stämmer överens

Nu åtalas 23-åringen dels för inbrottet där han ertappades dels för ett annat inbrott i ett annat område i Täby. Bevisningen mot 23-åringen består i att han hade stöldgods i väskan från båda villorna. Hans skosulors mönster stämmer också väl överens med de avtryck som hittades inne i husen.

Flaskan hittades inte

Mannen misstänktes också inledningsvis för misshandel i och med att han angrep en av ungdomarna med vad man trodde var pepparspray. Han själv uppger att det var en deodorant. Eftersom flaskan inte hittades så föll den åtalspunkten bort.

23-åringen som sedan mitten av juni suttit häktad nekar till samtliga brott.