Nu är Sollentunahems 76 nya ungdomsbostäder i Edsberg klara

Bygget startade i februari och redan i juni flyttade de första ungdomarna in i Sollentunahems nya ungdomsbostäder på Djupdalsvägen i Edsberg. Nu är alla 76 lägenheter klara och i fredags var det officiell invigning.

  • Publicerad 04:59, 17 sep 2020

– Mycket glädjande att vi nu kan erbjuda fler ungdomar bostad i Sollentuna. Många ungdomar längtar efter att flytta hemifrån men de saknar ofta kötid, kontakter eller kapital för att kunna skaffa en bostad, sa Maria Stockhaus, ordförande i Sollentunahem, vid byggstarten för mindre än ett halvår sedan.

Maria Stockhaus har klippt bandet på Djupdalsvägen. Foto: Karin Alfredsson

Ettor på 22,5 kvadrat

I området fanns redan 50 ungdomslägenheter och nu har antalet alltså mer än fördubblats med nya paviljonger.

Ungdomar från Sollentuna Volleyboll var med under invigningen och kikade på de nya lägenheterna. Foto: Karin Alfredsson

Ungdomsbostäderna kan sökas av personer i åldrarna 18–27 år. Det handlar om enrumslägenheter på 22,5 kvadratmeter och de är inredda med parkettgolv, kökspentry med inbyggd mikro och badrum med kaklad duschhörna och handdukstork.

Så här ser det ut inuti en av de 76 nya ungdomslägenheterna. Foto: Karin Alfredsson

Gym och grill på gården

På innergården finns fotbollsplan, basketplan och utegym, plus en plats med utomhusgrill och tillhörande bord och bänkar.

Utegym och fotbollsplan, bland annat, finns på gården. Foto: Esin Gönüldas

Villkoren för uthyrning är samma som för Sollentunahems andra ungdomsbostäder, med undantaget att hyresgästerna avstår från besittningsskyddet då det endast är ett tillfälligt bygglov för bostäderna på Djupdalsvägen.

Återanvända moduler

Paviljongerna är byggda på ett miljömässigt och hållbart sätt med fokus på återbruk av byggmaterial. Modulerna är begagnade och har tidigare använts i Nobelberget som är en stadsdel i Nacka.

Hyran kommer att vara 4 975 kronor per månad, inklusive varmvatten och el.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Se upp för algblomning i Sollentunas vatten

Nyheter Algerna kan vara giftiga visar provtagning Just nu finns det algblomning i Sollentuna, bland annat i Edsviken. Inte för att det är badväder, men skulle du trots allt fundera på ett dopp så tänk om.torsdag 22/10 16:15