Nyklippt. Här klipper kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) och Sigtuna IF:s ordförande André Muskus bandet till äventyrsgolfen. Foto: Catarina Sandin

Nu är Sigtunas nya golfbana invigd

Den efterlängtade äventyrsgolfbanan i Sigtuna är nu invigd. – Alla har väntat på något roligt efter det här tråkiga coronaåret, säger Catarina Sandin.

  • Publicerad 09:00, 5 jun 2021

Banan är Sigtunas nya smycke precis vid Mälarens kant där vikingarna för 1 000 år sedan steg i land

Under torsdagen invigdes Sigtunas nya äventyrsgolfbana med dunder och brak. Inte från himlen då vädret visade sig på sin vackraste sida dagen till ära.

Äventyrsgolfen är ett samarbete mellan Sigtuna IF, Sigtuna museum, Sigtuna guideförening och Destination Sigtuna. Det är klubben som finansierat banan.

– Vi i Sigtuna IF är så otroligt glada och stolta över att vår fina äventyrsgolfbana nu äntligen är färdig att öppnas precis lagom till sommaren. Banan bemannas av Sigtuna IFs ungdomar och föräldrar så det blir en bra start på sommarlovet för dem, säger Catarina Sandin som är vice ordförande i Sigtuna IF.

Så blir Sigtunas nya minigolfbana

Banan startar symboliskt med en runsten och spelar man sig kronologiskt igenom historien via Vikingabåten, Kungastaden, Mynten, Ruinen, Mariakyrkan, Klockstapeln, Rådhuset, Stadshotellet, Sigtunastiftelsen, Stora gatan och sist men inte minst Sigtuna IFs eget hål.

Varje golfhål har en historisk koppling som man via en QR-kod på skyltarna kan hitta mer spännande information och dramatiserade kortfilmer som Sigtuna guiderna spelat in vid de olika platserna i staden.

– Förra sommaren hade vi otroligt många besökare, både Sigtunabor och turister och i år förväntar vi oss ännu fler i och med att den nya banan är så unik. Den är Sigtunas nya smycke precis vid Mälarens kant där vikingarna för 1 000 år sedan steg i land för att handla varor här i staden, säger Catarina Sandin.

Kommuntoppen spelade banan

På plats vid invigningen var kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) och klippte bandet tillsammans med Sigtuna IF:s ordförande André Muskus.

Olov Holst passade även på att spela på banan. Nu ser han fram emot en sommar med turister i staden igen.

– Sigtuna stad är och ska vara en plats som lockar besökare och vi vet att Strandpromenaden är ett välbesökt stråk, framförallt på sommaren. Under 2021 och 2022 utvecklar och förändrar kommunen området mellan ångbåtsbryggan och början av Stora Malmgatan för att vara mer välkomnande för såväl sigtunabor som turister, säger Olov Holst.

Förra året blev nya Borgmästarängen färdig och är nu en välbesökt plats för alla åldrar. Den nya äventyrsgolfbanan blir ett komplement till det kommunen gjort och planerar göra i området.

– Det är imponerande att se hur bra det blev med de Sigtunaspecifika banorna och det historiska inslaget är fantastiskt, säger han.

Banan öppnar i dag, lördag den 5 juni kl 11:00 och öppettiderna finns på Sigtuna Äventyrsgolfs Instagram och Destination Sigtunas hemsida.

Var fjärde har fått två vaccindoser

Nyheter Anders Tegnell uppmanar till att hålla midsommarfesten utomhus Smittspridning är fortfarande låg och och vaccineringstakten ökar i Sigtuna. Ny lägstanivå i antal smittade – endast sju nya fall i kommunen.torsdag 24/6 15:28

Jätteökningen: Så mycket har villapriserna stigit i Sigtuna

Nyheter Experterna tror att det snart blir en avmattning Under de senaste tre månaderna steg villapriserna i Sigtuna med elva procent. Det är den näst högsta siffran i länet och den högsta i kommunen på sex år.onsdag 23/6 8:45

Peab bygger broar i Upplands-Bro

Nyheter På gränsen mot Järfälla och Sigtuna Peab har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga två olika öppningsbara broar i Upplands-Bro kommun. Kontraktssumman uppgår till 204 miljoner kronor.tisdag 22/6 13:38

Tusentals kan ha flugit med covid-19

Nyheter Stor härva med falska covidtest Omkring 100 000 personer tros ha vänt sig till Doktorsgruppens mottagningar för PCR-tester. Testsvaren misstänks dock vara rena bluffen. Sex personer misstänks nu i härvan, där huvudmannen drivit...måndag 21/6 15:23