Invigd. Joakim P Stockhaus klipper bandet till Röda Korsets nya second hand-butik i Tureberg. Foto: Tomas Stark

Nu är Röda Korsets nya second hand-butik invigd

En stund före klockan 11 i lördags började en liten nyfiken kö bildas utanför Röda Korsets nya second hand-butik på Hvidovrestråket i Tureberg. – Härmed förklarar jag vår nya butik invigd, sa Joakim P Stockhaus, ordförande för Röda Korset i Sollentuna och klippte bandet ett par minuter före utsatt tid.

  • Publicerad 05:15, 20 okt 2020

Lokaltidningen Mitt i Sollentuna har tidigare berättat om Röda Korsets beslut att stänga sin butik Kupan på Malmvägen i Tureberg.

Anledningen var att utgifterna var för stora med två anställda och en stor lokal, vilket gjorde att butiken inte gav något överskott som kunde skickas till katastrofhjälp.

Enbart volontärer

Bara drygt två veckor efter att den förra butiken stängdes kunde Röda Korset i lördags slå upp portarna till den nya butiken som ligger alldeles intill polisstationen.

– Här har vi ett nytt koncept och lokalen är bara på 130 kvadratmeter, den förra var på 500 plus 200 i lagerytor. Dessutom har vi numera enbart volontärer som jobbar i butiken, säger Joakim P Stockhaus.

En av dem är Rikard Eriksson som har jobbat i den gamla butiken två dagar i veckan i ett år.

Stortrivs. Rikard Eriksson har hittills jobbat främst med prismärkning och uppackning av varor, men snart ska han testa att sitta i kassan. Foto: Tomas Stark

– Men nu har jag precis börjat jobba fem dagar i veckan. Jag trivs jättebra och det är jättekul! säger han.

"En ny chans"

Rikard Eriksson berättar att han kom till Kupan via Misa, ett företag som matchar ihop arbetsplatser med folk som har varit utan jobb länge.

– Jag har haft psykiska besvär och har fått en ny chans när jag kom hit. Jag har försörjningsstöd men idén är att jag kan börja söka andra jobb nu när jag kan visa att jag orkar jobba fem dagar i veckan. Inom ett år kan jag nog söka vanliga jobb, säger han.

Kollegan Alexander har bara jobbat i butiken i en vecka, men även han är väldigt nöjd.

Frivilliga. Joakim P Stockhaus, ordförande, med de två volontärerna Rikard och Alexander.

– Det här är helt nytt för mig. Jag jobbade förut inom hotell och turism och upplevde det hektiskt, säger han.

– Jag ville göra något helt annat än innan så jag kontaktade Joakim och fick komma hit. Det ger mig lugn och ro för själen och här är en jättebra grupp människor i alla åldrar och med alla ursprung. Nu laddar jag batterierna och vid årsskiftet kanske jag börjar plugga.

Öppet fyra dagar i veckan

Röda Korsets second hand-butik på Malmvägen stängde den 30 september.

Den nya butiken på Hvidovrestråket 3a öppnade den 17 oktober.

Öppettider är klockan 11–18 onsdag–fredag och 11–15 på lördagar.

Gåvor tar Röda Korset gärna emot i butiken på onsdagar klockan 11–18.

Visa merVisa mindre

Tjusigt bakverk. Invigningen i lördags skulle givetvis firas med tårta. Foto: Tomas Stark

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

I dag börjar 64 nya aspiranter vid norrortspolisen

Nyheter "Vi behöver fler poliser, framför allt lokalt och nära medborgarna" Norrortspolisen får förstärkning. I dag, den 23 november, börjar 64 nya aspiranter i Polisområde Nord, där Sollentuna ingår.måndag 23/11 16:30

Efter sju års fiske i Edsviken fick Deniz upp en baddare till öring

Nyheter Storfiskare från Tureberg vann kampen efter en halvtimmes drillning Envishet och tålamod är viktiga egenskaper för en fiskare. Fråga bara 29-årige Deniz Toker från Tureberg!måndag 23/11 14:40

Många gripna och massiva beslag i polisinsats i helgen

Nyheter "Vi arbetar hårt för att få bort droghandeln och det känns bra när det ger resultat" Stora mängder narkotika, en bil, guld och 580 000 kronor i kontanter togs i beslag under en narkotikainsats som genomfördes i polisområde Stockholm nord i helgen. Polisen grep också flera personer...måndag 23/11 12:38