Nu är polisen på plats i kommunhuset

Nu öppnar polisens nya områdeskontor. Kommunen och polisen är glada över det nya samarbetet. Men flera invånare i Bro och Kungsängen önskar ännu större polisnärvaro i kommunen.

  • Publicerad 17:15, 5 sep 2017

Idag öppnade polisens nya områdeskontor i Kungsängen. Dock handlar det inte om något fysiskt poliskontor, utan att polisen ska finnas tillgänglig varje tisdag mellan klockan 14.30 och 16.30 antingen i kommunhusets reception eller patrullerande i närheten.

– Det är för att vara tillgängliga för allmänheten, det blir ett tillfälle att möta oss få information och ge information. Det blir en betydlig skillnad mot när man sitter inlåst på en liten polislokal där man tar emot i en reception. Nu kan vi träffa alla som kommer oaktat om man har ett ärende till polisen, säger Jörgen Karlsson som är lokalpolisområdeschef i Järfälla och Upplands-Bro.

Den 26 september blir det en lite mer formell invigning där man bjuder in allmänheten. Tills dess ska det bli mer tydligt att polisen nu finns i kommunens lokaler med skyltar, en brevlåda och ett ställ för blanketter och information.

Kommundirektör Maria Johansson och lokalpolisområdeschef Jörgen Karlsson.

Från både kommunens och polisens sida hoppas man att detta ska leda till en ökad samverkan.

– Jag ser många fördelar, framför allt för medborgarna som får en naturlig närhet och vet att de kommer att finnas i vårat kontaktcenter. Samtidigt får vi som jobbar i kommunala förvaltningen en närhet till polisen och kan utveckla en samverkan med dem ytterligare, säger kommundirektör Maria Johansson.

Och även om det är positiva tongångar kring att polisens reception nu kommer tillbaks till kommunen efter att polisens eget kontor i Kungsängen stängdes för gott i maj tycker flera invånare i Upplands-Bro att närvaron av poliser gärna fick vara ännu högre.

Erik Danielsson, boende i Kungsängen, önskar ännu mer polisiär närvaro.

– Det är bra, de bör vara någorlunda lättillgängliga. Men jag kunde önska mer personal på fler tider. Brottslingarna inskränker sig inte till en gång i veckan, säger Erik Danielsson som är pensionär boende i Kungsängen.

Gunnel Backlund som bor i Bro tycker det är tråkigt att inte Bro får en större polisiär närvaro. Hon är också kritisk till öppettiderna.

Gunnel Backlund i Bro tycker att  polisens öppettider är skrattretande.

– Det är lite skrattretande, då jobbar ju folk. Förut hade polisen kontor i Bro och jag förstår inte varför de försvann. De borde finnas här varje kväll, det är ju då det händer grejer, säger hon.

Polischefen Jörgen Karlsson lovar dock att ett områdeskontor liknande det som nu öppnat i Kungsängen också kommer att komma till Bro.

– Vi har sagt att vi ska ha ett områdeskontor i Bro också, men vi är inte säkra på när. Effekten av det här i Kungsängen och våra resurser styr det. Men vi lovar att vi kommer, säger Jörgen Karlsson.

”Avlasta Granhammarsvägen oavsett”

Så ska trafikökningen hanteras i Upplands-Bro Det råder politisk enighet om att Granhammarsvägen måste avlastas med en ny anslutningsväg mellan Kockbacka trafikplats och Brunna logistikområde.fredag 26/2 17:16

Pepparsprejman greps i Kungsängen

Gjorde våldsamt motstånd vid stationen. En man med pepparsprej gjorde våldsamt motstånd då polisen kom till Kungsängens station under förmiddagen på fredagen. Mannen greps och är nu misstänkt för flera brott.fredag 26/2 11:23