Nu är pingishallen ute på upphandling

Den 28 maj lades bordtennishallen som ska byggas vid sporthallen i Kungsängen ut på upphandling. Byggföretag har möjlighet att komma med anbud under juni. Totalt kostar hallen 83 miljoner kronor.

  • Publicerad 10:01, 6 jun 2018

I juni 2017 rapporterade Mitt i om att Upplands-Bro kommun planerar att bygga en ny bordtennishall vid den nuvarande sporthallen i Kungsängen.

Nu är bygget ute på upphandling, där byggföretag har möjlighet att komma med anbud under juni.

Tidigare var byggstarten planerad till början av 2018, men den har skjutits upp.

Tar externa lån

Kommunen finansierar hallen med externa lån på 83 miljoner kronor. Den ska byggas bredvid den nuvarande sporthallen, på en yta om 1716 kvadratmeter med fyra omklädningsrum och kapacitet för 300 personer på läktare.

Är omstritt

Hallen har varit omstridd och oppositionen har riktat kritik mot fokuset på en enskild sport. När beslutet att genomföra planerna togs för snart ett år sedan yrkade Moderaterna på återremiss. Man vill hellre utreda möjligheterna att bygga en multihall.

Därefter togs ett nytt förslag fram, där hallen blev något större för att kunna rymma fler idrotter – även om bordtennis fortfarande prioriteras.

Smugglade 400 kilo cannabis från Spanien till Kungsängen

Åklagaren: "Upplägget har liknat ett internationellt företag" Nu åtalas två män för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott vid Attunda tingsrätt. Den 15 februari förra året beslagtog polisen 400 kg cannabis i en lokal i...torsdag 21/1 10:17

Nattarbete på Granhammarsvägen

Kortare stopp då farthinder asfalteras. Under kommande natt, det vill säga natten mot torsdag, så kommer asfaltering av farthinder att ske på Granhammarsvägen. Det här kommer att medföra kortare stopp i trafiken.onsdag 20/1 14:45