Det är en ljus och öppen lokal som möter besökare i skolans huvudentré. Här tar alla elever och personal av sig skorna, vilket skapar en gemytlig känsla.

– Jag har varit med och startat skolor tidigare, men den här toppar allt, sa rektor Kerstin Johansson på invigningen den 18 augusti.

Emma Nolte är förälder till två pojkar som ska gå på skolan. Hon är supernöjd med de nya lokalerna och läget.

– Nu får de också en ordentlig skolgård och en helt ny idrottshall, de har ju inte haft någon idrottshall under hela byggtiden, säger hon.

Hennes son Erik är med i elevrådet och börjar fjärde klass. Han är han nöjd över att matsalen ser ut som en riktig restaurang.

– Elevrådet är till för att förbättra saker, men nu ser jag inget som kan förbättras. Det känns intressant att börja i en ny skola, vi får se vad den har att erbjuda, säger han glatt.

Öppna lokaler

Lärarna Emilie Åberg, Monica Roxenhed och Emma Larsson är också väldigt nöjda med skolan. De nämner till exempel de små grupprummen, trevliga ytor att hänga på och de nya lärarrummen där alla har sin egen plats.

– Lokalerna är bra för att vi ser eleverna, det finns inte så många vrår, säger Emilie Åberg, lärare i svenska för årskurs 6 och 7.

Bildläraren Emma Larsson fyller i:

– Det är väldigt bra ljudisolerat med plattor i taket och genomtänkt arbetsmiljö.

Stort fokus på arbetsmiljö

NCC har byggt skolan och affärschefen Louise Schenholm berättar att det överlag har lagts mycket fokus på arbetsmiljön. Utöver ljudnivån har ventilationen varit i fokus.

– Varje rum har en skylt med maxantal. Det är både för att luften ska räcka och för att få till en bra studiemiljö, säger hon.

Louise Bergman, projektledare vid kommunen, lyfter att området och byggnaderna ska kunna nyttjas hela dygnet.

– På kvällar och helger kommer föreningsliv att vara i idrottshallen och parkeringarna kommer att kunna användas av allmänheten utanför arbetstid, säger hon.

Nu pågår utvecklingen av parken som tar vid där skolgården slutar, som tanken är att allmänheten ska få ta del av efter arbetstid.