Ett symboliskt träd planterades vid invigningen av Väsby fyr. Foto: Pekka Pääkkö

Nu är höghuset invigt

Med en ceremoni i torsdags invigdes Väsbys nya centrala landmärke. – Väsby fyr är en byggnad som sticker ut, säger Patrik Ericson, projektledare på Brabo som byggt huset.

  • Publicerad 09:07, 17 jun 2016

Nu är det dags för inflyttning i de 50 lägenheterna i den fjorton våningar höga byggnaden Väsby Fyr på Centralvägen. Patrik Ericson, projektledare på Brabo Stockholm, kallar huset för en milstolpe.

– Det är en märkesbyggnad som sticker ut, säger han.

Han lyfter också fram att höghuset bidrar på ett positivt sätt till den nya moderna stadskärnan i Väsby.

– Väsby har varit tydliga med att man vill bygga en modern småstad längs med Centralvägen och med det har man lyckats bra, säger Patrik Ericson.

Intresset och engagemanget för Väsby fyr har varit stort. Samtliga lägenheter såldes under den första dagen för försäljning.

Men alla verkar inte ha haft för avsikt att flytta in i byggnaden, något som Mitt i Väsby tidigare berättat om.

Minst tre lägenheter har redan innan invigningen bytt ägare och ytterligare sju lägenheter ligger ute till försäljning – till ett rejält mycket högre pris. Påslaget är i flera fall närmare 1 miljon kronor.

Hur många försäljningar som beror på en förändrad livssituation och hur många som köptes på ren spekulation vet ingen. Men Patrik Ericson är inte helt road av situationen.

– Vi vill bygga lägenheter som man ska bo i och görs köp på spekulation är det inte riktigt sunt. När man köper nyproduktion får man också mycket information från oss som man går miste om när man köper i andra hand.