Foto: Mitt i

”Nu är det upp till oss – stötta Södermalm!”

Stötta din lokala butik, frisör eller restaurang! Tillsammans bestämmer vi hur Stockholm ska komma ut ur coronakrisen, skriver Mitt i:s chefredaktör Claes de Faire.

  • Publicerad 04:54, 18 mar 2020

Det kanske inte känns så just nu, men det kommer en tid när härjningen av coronaviruset är över. Då vi ska återgå till ett liv så likt det vi levde tidigare som möjligt.

Det farligaste är oftast rädslan själv. Försök att känna tilltro till myndigheter, regering och även medier. Vi på Mitt i vill att vi hjälps åt på Södermalm. Att vi inte bara står enade i omsorgen om den lilla världen utan också att vi funderar på hur Söder kan gå stärkt ur det här.

Vårt publicistiska uppdrag är tydligt. Vi vill vara bäst på att berätta vad som händer på Södermalm.

Vi vill också hjälpa till att stötta Södermalm i coronakrisen. Med din hjälp, dina tips och din röst vill vi se till att livet fortsätter vara sig så likt som möjligt.

Det hänger på oss alla – tillsammans. Det är bara om fruktan för faran slår klorna i oss på allvar som konsekvenserna blir riktiga.

Därför vill vi på Mitt i Södermalm att vi höjer blicken. Hur ska det se ut på Söder när allt det här är över? Med kampanjen ”Stötta Södermalm” vill vi påminna och skapa ett forum för hur vi hjälper varandra.

Vi måste hjälpa de lokala företagen, handlarna som nu kämpar för sin överlevnad. Vi måste hjälpa de som inte får hjälp någon annanstans. I det stora allvaret måste vi rapportera om det som sker, men också lyfta fram de goda krafterna, samla rösterna med kreativa förslag och kämpa för att Södermalm ska påverkas så lite som möjligt av corona.

 Så vad tycker du? Hur kan du bidra? Vad kan vi göra? Hör av dig: claes@mitti.se