Claes de Faire, chefredaktör Mitt i Stockholm. Foto: Mitt i

Nu är det upp till oss! Stötta Järfälla

Stötta din lokala butik, frisör eller restaurang! Tillsammans bestämmer vi hur Järfälla ska komma ut ur coronakrisen, skriver Mitt i:s chefredaktör Claes de Faire.

  • Publicerad 12:21, 19 mar 2020

Det kanske inte känns så just nu, men det kommer en tid när härjningen av coronaviruset är över. Då vi ska återgå till ett liv så likt det vi levde tidigare som möjligt.

Det farligaste är oftast rädslan själv. Försök att känna tilltro till myndigheter, regering och även medier. Vi på Mitt i vill att vi hjälps åt i Järfälla. Att vi inte bara står enade i omsorgen om den lilla världen utan också att vi funderar på hur Järfälla kan gå stärkt ur det här.

Vårt publicistiska uppdrag är tydligt. Vi vill vara bäst på att berätta vad som händer i Järfälla.

Vi vill också hjälpa till att stötta Järfälla i coronakrisen. Med din hjälp, dina tips och din röst vill vi se till att livet fortsätter vara sig så likt som möjligt.

Det hänger på oss alla – tillsammans. Det är bara om fruktan för faran slår klorna i oss på allvar som konsekvenserna blir riktiga.

Därför vill vi på Mitt i Järfälla att vi höjer blicken. Hur ska det se ut i Järfälla när allt det här är över? Med kampanjen ”Stötta Järfälla” vill vi påminna och skapa ett forum för hur vi hjälper varandra. Vi måste hjälpa de lokala företagen, handlarna som nu kämpar för sin överlevnad. Vi måste hjälpa de som inte får hjälp någon annanstans. I det stora allvaret måste vi rapportera om det som sker, men också lyfta fram de goda krafterna, samla rösterna med kreativa förslag och kämpa för att Järfälla ska påverkas så lite som möjligt av corona.

Så vad tycker du? Hur kan du bidra? Vad kan vi göra? Hör av dig: claes@mitti.se