Så här kan det se ut i framtidens Lidingö centrum se ut. Skiss av Grosvenor Europe Foto: Gresvenor Europe.

Nu är det klart – två restauranger i gamla biblioteket

Det har pratats om skola, museum och kända butikskedjor i gamla biblioteket. Men det blir inget av det. I stället slår två restauranger upp portarna. – Vi är i slutskedet av en uthyrningen, säger Carl Strufve, Grosvenor Europe.

  • Publicerad 18:36, 29 sep 2020

Nu står det klart att två restauranger kommer att etablera sig i de gamla bibliotekslokalerna i Lidingö centrum.

– Vi delar upp entrén mot terassen i två delar för två restauranger som också kommer att ha uteservering där, säger Carl Strufve, Nordenchef för Grosvenor Europe, som äger fastigheterna i centrum.

Inte fastfood

Vilka restauranger det handlar om är dock fortfarande hemligt.

– Tyvärr kan vi inte säga det eftersom vi är i slutskedet på uthyrningen.

Men du kanske kan säga vilken sorts restauranger det handlar om. Fine dining? Hamburgare? Kebab? Är det om någon känd aktör?

– Jag kan säga att det handlar om högkvalitativa aktörer. Det är inte fastfood.

Även för övervåningen i gamla biblioteket börjar planerna klarna något. Trappan mellan våningarna kommer att tas bort och det övre planet kommer att delas upp i tre lokaler för kontorsändamål. Vilka hyresgästerna blir är inte klart.

Carl Strufve presenterade de nya planerna på ett frukostmöte med Lidingö näringsliv i förra veckan. Då berättaren han också att Grosvenor har övergivit planerna på att riva trappan som går upp till biblioteksterassen.

Lejongapet blir inte av

Tanken har tidigare varit att ge plats för ett gångstråk genom centrum – kallat Lejongapet. Men efter kritik från Lidingöbor har planerna skrotats.

– Att riva trappor har inte varit något självändamål för oss. Vi vill ha ett centrum med bra flöden som är som är bra att promenera i, säger Carl Strufve.

Klarat corona

På frukosten diskuterades också hur coronapandemin påverkat Lidingö centrum. Enligt Carl Strufve har små lokala centrum som Lidingö centrum klarat krisen bättre än jättar som Mall och Scandinavia och Täby centrum.

– I Lidingö centrum ser vi hur flödet, framförallt på vardagar har ökat. Det ligger en logik i det. När du jobbar hemma och kanske semestrar hemma också utnyttjar du ditt lokala centrum mer.