Nu är det klart – här kommer dina nya grannar bo

Tre nya bygglov till växande stadsdelar har gått igenom Solna byggnadsnämnd. Bland annat har trevåningshusen fått grönt ljus. – Detta projekt ger utökad möjlighet för större barnfamiljer att hitta boende i Solna, säger Torsten Svenonius (M).

  • Publicerad 07:00, 6 aug 2020

Solna växer – och nu ska det växa ännu mer.

I slutet av juni antogs tre bygglov som kommer ge 154 nya bostäder i kommunen, och med det är det också klart att nya kvarter byggs.

Bygger i våningar och kedjor

I området Grankällan, där den gamla stenkrossen brukade ligga och som gränsar till Igelbäckens naturreservat, blir det 22 radhus och sex kedjehus. Husen kommer vara mellan 115 och 150 kvadratmeter stora.

I Järvastaden är det nu också grönt att påbörja det nya kvarteret Linnean. I första etappen byggs 114 lägenheter fördelade på fem-sex våningar. På gatuplan planeras en vårdcentral.

Lägger ytterligare en pusselbit i nya Ulriksdal

Torsten Svenonius (M)

På det gamla galoppfältet i Ulriksdal sätts åtta stadsradhus upp. Sex- eller sjurummarna kommer ha tre våningar om totalt 166 kvadratmeter.

– Detta projekt ger utökad möjlighet för större barnfamiljer att hitta boende i Solna och lägger ytterligare en pusselbit i nya Ulriksdal, säger Torsten Svenonius (M), ordförande i Solna byggnadsnämnd, i ett pressmeddelande.