Fullspäckat schema i kyrkorna i Enskede-Årsta-Vantör. Foto: Mostphotos

Nu är det jul igen – här sjungs det under advent i Bandhagen

På söndag är det första advent. För att komma i julstämning, trots grått novemberväder, kan kanske en adventskonsert muntra upp? Här är några konserter att gå på i Enskede-Årsta-Vantör i adventstider.

  • Publicerad 16:00, 6 dec 2019

2 advent

I Vantörs kyrka hålls det julkonserter klockan 15 och 18. Framträder gör bland andra solist Karl-Magnus Fredriksson, orkester och damkören Vox Nova. Gratisbiljetter delas ut på församlingsexpeditionen vardagar 9-16.00, och under gudstjänsterna första advent. Först till kvarn gäller!

I Hagsätrakyrkan bjuds det på barnens luciatåg klockan 13.30. Alla barn är välkomna i luciatåget! För mer info, kontakta susanne.uddesten@svenskakyrkan.se.

Även i Enskede kyrka bjuds det på julkonsert under andra advent. Klockan 16 blir det svängigt värre när Overjoyed Gospel intar scenen.

3 advent

I Enskede kyrka blir det dubbelt upp med luciatåg – klockan 11 och 15 kan du bänka dig i kyrkan för att lyssna till stämningsfulla toner. Enskede barnkör uppträder.

I Vantörs kyrka klockan 17 på kvällen vankas det luciatåg för hela slanten. Barnkörerna uppträder. Biljetter hämtas i Vantörs och Hagsätra kyrka 1 dec efter mässan eller på församlingens expedition vardagar 9-16.00.

4 advent

I Vantörs kyrka klockan 11 uppträder violinisten Elin Thorsell, som tidigare utbildats vid Kungliga Musikhögskolan.

I Enskede kyrka uppträder Vokalensemblen ARS LONGA klockan 11.

Klockan 15 i Hagsätra kyrka kan du lyssna till julmusik på harpa av Emma-Lina Löflund och sopransolist Susanne Uddsten.