Spadtag ska tas för en ny del av Bro. Foto: Åsa Sommarström

Nu är det dags att ta det första spadtaget för Trädgårdsstaden

Enligt tradition är det i morgon, onsdag, dags att ta det första spadtaget för vad som ska bli Trädgårdsstaden i Bro. På plats finns Fredrik Kjos (M) och Jan Stefansson (KD). Alla som vill är välkomna att medverka då bygget tar sin början.

  • Publicerad 05:02, 5 nov 2019

I morgon, onsdag, välkomnas alla intresserade att medverka då ett traditionsenligt första spadtag tas för vad som ska bli Trädgårdsstaden i Bro – det vill säga området mellan järnvägen och Brobäcken, söder om Bro station.

Inledningsvis planeras det för ungefär 800 bostäder. Därutöver är det skola, förskolor, närservice och kollektivtrafik som ska få sin plats i den nya delen utav Bro.

Onsdagen är som sagt dagen. Tiden för då spaden sätts i marken är mellan 15–16.30. Sannolikt kommer inte kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) och samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jan Stefansson (KD) gräva hela den här tiden, men i varje fall delvis.

Utöver spadtag utlovas kort berättelse om planerna för Trädgårdsstaden, därefter blir det snittar och dryck.

Första inflyttning är beräknad till 2023.

Så är du sugen på att höra mer om planerna och skåla i takt med att spadtag tas? Då ska du bege dig till den tillfälliga infartsparkeringen söder om pendeltågsstationen i Bro i morgon, onsdag den 6 november, klockan 15–16.30.

Läs mer om Trädgårdsstaden här.

JO riktar covidkritik mot Livgardet

Sjuka och friska isolerades. Då ett covidutbrott inträffade hos Livgardet valde Försvarsmakten att isolera en hel pluton i enkelrum, både sjuka och friska. Nu kritiserar Justitie­ombudsmannen hanteringen och kallar den ”ytterst...fredag 20/5 13:53