Tornhuset säljs men Gula porten blir kvar i kommunens ägo. Foto: Mostphotos

Nu är det beslutat: Tornhuset säljs

En hamnfastighets säljs och en blir kvar i kommunens ägo. Nu är det slutgiltigt bestämt att anrika Tornhuset i Gustavsbergs hamn kommer att säljas.

  • Publicerad 11:37, 27 dec 2018

Nu är det beslutat. Tornhuset i Gustavsbergs hamn kommer att säljas. Det slutgiltiga beslutet fattades av kommunfullmäktige 19 december

Gula porten, som också pekats ut som en av de kommunalt ägda fastigheter som skulle kunna säljas blir dock kvar i kommunens ägo. Den ska nu  i första hand användas av kommunens egna verksamheter och i  andra hand hyras ut till privata intressenter.

Deshira Flankör (M).

– Det är ett politiskt beslut att behålla den. Fastigheten är liten och renoveringskostnaderna blir därmed relativt begränsade, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

Gällande övriga fastigheter i hamnen som pekats ut som icke nödvändiga i den kommunala verksamheten har inga beslut fattats ännu:

– Vi får vänta och se när det är strategiskt lägligt och om de överhuvudtaget ska säljas. Man ska också komma ihåg att den här genomlysningen inte är en försäljningslista, utan en lista på vilka fastigheter som inte behövs till kommunala verksamheter. Vår utgångspunkt är att ägna oss åt kärnverksamheten och begränsa ägandet till det men vissa saker behöver synkas med övrig utveckling, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.