I barnhörnan på bibblan i Edsberg. Här presenterade Alliansen sitt budgetförslag för 2023. Jonas Riedel (C), Anna-Lena Johansson (L), Thomas Nyman (KD) och Henrik Thunes (M). Foto: Tomas Stark

Nu är beslutet om kommunens budget taget

Alliansen fick föga förvånande igenom sitt budgetförslag för 2023, med plan för 2024-2025 och politisk inriktning, i kommunfullmäktige i förra veckan. Att det just nu är en orolig omvärld har fått konsekvenser för budgeten.

  • Publicerad 16:10, 22 jun 2022

– Då behöver beredskapen höjas. Det uppnår vi genom att lägga en budget i balans med en stark buffert för oförutsedda kostnader men också genom särskilda satsningar på cybersäkerhet och civilförsvar, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M).

Budgeten innehåller en skattesats, som ligger kvar på 18,12 procent, och en fördelning av kommunens resurser under 2023.

Så fördelas pengarna

Av varje 100-lapp i kommunens budget fördelas summan så här:

* Utbildningsnämnden – 53 kronor.

* Vård- och omsorgsnämnden – 24 kronor.

* Socialnämnden – 8 kronor.

* Kultur- och fritidsnämnden – 4 kronor.

* Natur- och tekniknämnden –3 kronor.

* Övriga nämnder (överförmyndarnämnden, miljö- och byggnadsnämnden, kompetens- och arbetsmarknadsnämnden, klimatnämnden, samhällsbyggnadsnämnden ochkommunstyrelsen) – 8 kronor.

Eftersom det är val i september kommer kommunfullmäktige ta beslut om budgeten igen i höst, detta då majoriteten skulle kunna se annorlunda ut efter valet.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

110 år sedan OS-maran gick i Sollentuna

Nyheter Myten om japanen som försvann skapades i Tureberg I nästa vecka har det gått 110 år sedan maratonloppet i Solskensolympiaden avgjordes då löparna sprang tur och retur från Stockholms stadion – med vändning på höjden mellan Sollentunaholm och...tisdag 5/7 13:22

Uppmaningen: Koppla din hund

Nyheter Problem. Lös hund jagade hästen Hermes Catrin och hästen Hermes blev jagade av en hund på ridturen. Nu vädjar hon till traktens hundägare att hålla koll på sina fyrfotingar ute i skogen.tisdag 5/7 6:30