Novakovic kan bli Potters ersättare i ÖFK

Nebosja Novakovic har gjort succé som huvudtränare i Vasalunds IF – laget har inlett säsongen med åtta raka segrar i division 2 norra Svealand. Men nu uppges den 53-årige AIK-ikonen vara aktuell för allsvenska Östersunds FK om deras tränare Graham Potter lämnar klubben för Swansea i engelska ligan.

  • Publicerad 11:51, 28 maj 2018

Östersund FK:s tränare Graham Potter har tillåtelse av klubben förhandla med Swansea. Om engelsmannen försvinner är Azrudin Valentic, som för några dagar sedan fick sparken från Dalkurd, aktuell att ta över som huvudtränare i ÖFK.
Men även Vasalunds IF:s Nebosja Novakovic är en av Östersunds FK:s huvudkandidater. Det uppger fotbollssajten FotbollDirekt.

Novakovic lämnade i fjol rollen som assisterande tränare i AIK:s A-lag och tog över klubbens U19. Inför årets säsong blev det klart att han tog över Vasalunds IF, hans första huvudtränaruppdrag på seniornivå.

Åtta segrar på åtta matcher

Och där har Novakovic fått en flygande start. Vasalund vann i söndags seriefinalen i division 2 norra Svealand, 2–0 mot IFK Lidingö, och leder nu serien klart med åtta segrar och 25–3 i målskillnad på de åtta första matcherna.
Tidigare har Nebosja Novakovic gjort 13 säsonger som assisterande tränare i AIK och dessförinnan hade han en lång och framgångsrik spelarkarriär i klubben.