Notan för skadegörelsen i Haninge och Nynäshamn: 600 000 kronor

Sex busshållplatser i Haninge, Nynäshamn och Tyresö totalförstördes i rena vansinnesdåd för två veckor sedan. Inga skyldiga har hittats och nu uppmanar Nobina folk att lämna uppgifter om de vet vilka som ligger bakom. – Man blir förbannad, säger David Erixon, marknadschef på Nobina.

  • Publicerad 06:00, 1 dec 2019

Sex busshållplatser i Haninge, Nynäshamn och Tyresö totalförstördes för två veckor sedan, i vad bussoperatören Nobina menar var rena vansinnesdåd.

– De blev helt demolerade. En totalt onödig och idiotisk förstörelse, säger David Erixon, kommunikationschef på Nobina.

Ligger efter varandra

Allt pekar enligt honom på att vandalerna åkt längs riksväg 73.

– Fem av busshållplatserna ligger som ett pärlband efter varandra på Nynäsvägen, säger David Erixon.

De två utsatta busshållplatserna i Haninge ligger i höjd med Västnora.

Näringsbergs busshållplats i Haninge för två veckor sedan. Foto: Nobina

Fakta

Här är de förstörda busshållplatserna

Haninge:

Näringsberg
Häringe grindar

Nynäshamn:

Forsbro
Ogesta
Segersängs vägskäl

Tyresö:

Radiovägen *(Nobina är osäkra om det är samma gärningsmän som ligger bakom skadegörelsen av  både Radiovägens busshållplats och de övriga hållplatserna)

Visa merVisa mindre

Häringe grindars vandaliserade busshållplats i Haninge för två veckor sedan. Foto: Nobina

 

Nobina och polisen har inte hittat de skyldiga bakom skadegörelsen, och går därför ut och uppmanar folk att bidra med uppgifter.

– Skadegörelsen skedde under två räder, söndag mot måndag (17-18 november), och måndag mot tisdag (18-19 november), säger David Erixon.

– Vi sätter vårt hopp till resenärer och bosatta i området. Att de har tips om vilka som gjort detta så att de skyldiga kan lagföras, säger David Erixon.

Hur mycket kostar skadegörelsen?

– 600 000 kronor, lågt räknat. Det är väldigt mycket pengar och det kan dröja ända till våren innan nya busshållplatser och väderskydd är på plats på alla håll. Jag kan inte säga exakt i dag. Men pengarna hade vi kunnat lägga på att förbättra kollektivtrafiken i stället, säger David Erixon.

Segersängs vägskäls vandaliserade busshållplats i Nynäshamn för två veckor sedan. Foto: Nobina

Vid Näringsberg har en ny busshållplats anlagts sista dagarna efter den massiva skadegörelsen. Enligt Nobina kostar skadegörelsen lågt räknat 600 000 kronor. Foto: Hanna Lilja