DIBBER. Dibber ägs av norska Læringsverkstedet som 2017 gick in som ägare i Inspiras skolverksamheter i Stockholm. Rektor Susanne Johansson berättar att modersmål i engelska kommer prioriteras i rekryteringar av ny personal. Foto: Pauline Cederblad/Privat

Norrvikens skola byter namn och profil

Norrvikens skola byter namn till Dibber International Sollentuna. På sikt ska nästan all undervisning ske på engelska, berättar rektor Susanne Johansson.

  • Publicerad 15:48, 10 jan 2020

I dagarna meddelade den fristående skolan, Norrvikens skola, att man byter profil och namn. Skolan, som numera ska heta Dibber International Sollentuna, antar ett koncept från Norge – med mer estetiska kurser och mer engelsktalande undervisning.

Förändringen kommer ske gradvis, påpekar skolans rektor, Susanne Johansson:

– Vi börjar i höst med de yngsta eleverna på skolan. De som har barn på skolan kommer märka av små förändringar. Under våren kommer lärare på skolan utbildas i de olika delarna av konceptet, säger hon och tillägger:

– Inte all undervisning kommer inte ske på engelska. Men stora delar av den.

Norrvikens skola är en av kommunens fristående F-9 skolor med ungefär 290 elever och 27 pedagoger. På onsdag bjuder skolan in till öppet hus.

– Vi kommer se till så att alla känner att de är med i processen. Det blir inte en stor omställning direkt. De eleverna som går i nian nu, exempelvis, kommer inte märka av det.

Varför gör man det här?

– Vi är redo för något nytt som samtidigt rustar eleverna inför framtiden.

Skolan har tidigare haft hög personalomsättning. Hösten 2016 noterade Skolinspektionen flera brister i verksamheten, vilket SollentunaDirekt rapporterade om. Susanne Johansson är rektor sedan 1,5 år och menar att det har blivit bättre.

– Ny personal som kommer rekryteras framöver kommer då ha engelska som modersmål. Dock är det ingen i personalen idag som kommer bli uppsagd, säger hon och tillägger:

– Det har varit en bra struktur på skolan de senaste två åren. Vi har en fantastisk personalgrupp som samarbetar och arbetar kollegialt. Vi ser alla fram emot en spännande resa med Dibber International Sollentuna.

Så blir nya Södra Häggvik

Nyheter Från handel och industri till en blandning av bostäder och service. Stora delar av Södra Häggvik planändrades redan i början av 2000-talet efter att gamla ABB-huset – nuvarande The Factory – stod klart. Först nu är planerna på en blandad stadsdel med bostäder,...onsdag 28/10 4:50