Svea Bistro. På en annan del av fasaden står det "Svea Pizzeria" på skylten. Kanske plockar Mehmet Ali bort pizzeria-skyltningen när utskänkningstillståndet är beviljat. Foto: Tomas Stark

Norrviken har fått en ny restaurang

I maj öppnade Svea Bistro i en tidigare kontorslokal på Skolvägen i Norrviken. Innan kommunen gav tillstånd yttrade sig grannar negativt på grund av oro för ökad trafik, ökat buller från en fläkt, skadedjur och ljusföroreningar från ljusskyltar. Men oron var obefogad anser Mehmet Ali som driver krogen.

  • Publicerad 09:02, 29 jun 2022

Grannarna är kunder nu, och kunderna är nöjda.

– Det har gått bra. Grannarna är kunder nu, och kunderna är nöjda. Det behövdes en restaurang här i området, säger han.

Pizza, pasta, sallader, gyros och kebab finns på menyn. På skyltarna på fasaden står både ”Svea Bistro” och ”Svea Pizzeria”.

– På grund av bistro i namnet har det kommit in folk som tror att vi har rättigheter, så just nu heter vi även Svea Pizzeria, säger Mehmet Ali.

Erfaren krögare

Alkoholrättigheter ingår emellertid i planerna. Ansökningshandlingarna är strax klara och när de är inskickade bör det ta fyra till sex veckor tror Mehmet Ali.

Även detta oroade grannarna som förklarade för kommunen att verksamheten kan medföra ”ett tveksamt klientel kvällstid” ifall den beviljas utskänkningstillstånd. Men de behöver inte oroa sig, enligt Mehmet Ali som berättar att han är en erfaren krögare.

– Jag har jobbat i branschen i 30 år och haft restauranger i Järfälla, Solna och Stockholm, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så drabbas ridskolan av inflationen

Nyheter Kan tvingas höja avgiften: "Känns riktigt jobbigt" Dyrare el, diesel och foder – för Överby ridskola har inflationen lett till mörka orosmoln på ridskolans himmel."Vi är beroende av det mesta som ökat, vi är ganska utsatta", säger Lena Wiman,...fredag 12/8 16:12

Flicka föll från balkong – skulle spela in Tiktok-video

Nyheter Oklart skadeläge En flicka har fallit från en balkong på tredje våningen. Hon har själv uppgett att hon skulle spela in en Tiktok-video.torsdag 11/8 9:10