Norrort får terapimottagning för barn och familjer

Efter julhelgerna öppnar en ny mottagning för familjer i Danderyd. Barn, unga och föräldrar i Norrort som är i behov av psykologhjälp är målgruppen för de privata vårdgivaren.

  • Publicerad 09:56, 3 jan 2019

Den nya mottagningen med lokaler vid Danderyds sjukhus erbjuder psykoterapi och parterapi för familjer som går igenom olika svårigheter. Tanken är att familjer från främst Norrort ska söka sig hit.

– Anledningen till att vi startar den här mottagningen är att vi efter våra år inom kommun och landsting upplever att många barn, ungdomar och familjer som är i behov av stöd hamnar mellan stolarna eller inte får hjälp, säger Ingrid Elmér.

Vill gripa in före BUP

Hon startar Familjemottagningen med kollegan Amanda Hartman. De båda socionomerna, tillika familjeterapeuterna, välkomnar alla som vill och kan betala för en psykoterapeutisk behandling.

– Vi har upplevt att det finns en brist kring denna vårdnivå som är ”före” BUP och många får hjälp alltför sent. Det gäller såväl unga med ett eget lidande som deras föräldrar.  Vi vill kunna erbjuda individanpassad psykologisk hjälp för unga och deras föräldrar i privat regi.