Norra Strandskolans klass 3 vann rittävling

Norra Stranskolans klass 3 i Sollentuna är vinnare i teckningstävling med sin innovativa framtidslösning. För prispengarna bär det snart av till Furuviks djurpark.

  • Publicerad 10:38, 17 maj 2018

Flera skolor i hela Stockholmsområdet deltog i bilfirmans Arvals teckningstävling, som utlystes under tidiga våren. Bilfirman önskade med tävlingen se hur barnen såg sin skolväg i framtiden. Det tyckte Norra Strandskolans klass 3 lärare Ammi Gustafsson lät spännande.

– Vi hade lektioner om trafikkunskap och om hur barnen trodde framtiden skulle se ut, säger Ammi Gustafsson.

Sedan fick eleverna rita teckningar om hur deras skolväg såg ut när de var vuxna. De skickade in ett antal bidrag och kom till final. En expertjury tittade på bilderna och trots hög konkurrensen vann klassen med Isac Sjölunds teckning med motiveringen:

”En smart och kreativ lösning för framtiden med en innovativ tanke bakom.”

Framtidens väg borde vara mer säker

Isac Sjölund cyklar varje dag till skolan. För att komma till skolan måste han passera ett övergångsställe som ligger i anslutning till en korsning.

– Bilar kan komma från fem olika håll. Det finns inga trafikljus. Idag är den inte så säker, säger Isac Sjölund.

Det var bakgrunden till hur han ville se sin skolväg i framtiden.

– Jag tänkte att övergångsstället ändrar färg när en bil är på ingång. En detektor känner av långt borta och ger signaler till lamporna. Det blir det rött när en bil är på väg och då blir man beredd. När det inte är bilar lyser det grönt.

Fira med sista klassresa

Klassen har gått ihop i snart fyra år, det här blir deras sista resa ihop.

– Barnen fick rösta om vad vi skulle göra om vi vann priset på 20 000 kronor. Det kom många förslag. Men till slut bestämde vi oss för att åka till Furuviks djurpark. Vi åker buss, får åkband och äter hamburgare till lunch, säger en mycket stolt och glad lärare Ammi Gustafsson.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Socialnämnden stöttar organisationer som stöttar

Nyheter Elva organisationer får totalt 1,8 miljoner kronor Socialnämnden i Sollentuna har beslutat stödja flera organisationer i det civila samhället som bidrar till viktig verksamhet inom socialnämndens område. Sammanlagt har 1,8 miljoner kronor fördelats...fredag 22/1 14:15

Elbilar inte enda lösningen när transporterna ökar

Nyheter Här är regionens önskelista till regeringen En fordonsflotta på el löser inte Stockholms ökande behov av transporter. Det krävs satsningar på kollektivtrafik och cykelvägnät också. Det skriver Region Stockholm inför regeringens kommande...fredag 22/1 11:50

Glädjande statistik: Fortsatt fallande coronakurva

Nyheter Lägsta antalet nya fall på fyra veckor I vecka 2 konstaterades 118 nya coronasmittade i Sollentuna Det är det lägsta antalet på fyra veckor.torsdag 21/1 14:27