Trafikborgarrådet Daniel Helldén provkör den nya cykelbanan. Foto: Lennart Johansson / Stadsbyggnadskontoret

Norr Mälarstrands breda cykelbana invigd: "Kanske bäst i Stockholm"

Idag måndag var det dags att inviga den nya cykelbanan vid Norr Mälarstrand. På plats fanns trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) som passade på att testa banan som är en del i stadens satsning på cykeltrafik.

  • Publicerad 14:14, 28 nov 2016

Stockholmsvädret visade sig från sin allra bästa sida när staden bjöd på fika och invigde den 1350 meter långa cykelbanan.

LÄS ÄVEN: "Så blir nya heta Norr Mälarstand"

– Det är en glädje att kunna presentera det som har blivit kanske Stockholms bästa cykelsträcka. En viktig standardhöjning som kommer göra skillnad för de många cyklister som passerar här dagligen, säger Stockholms stads trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) i ett pressmeddelande.

"Ska vara Sveriges bästa"

Det var den 13 april 2015 som trafik- och renhållningsnämnden klubbade igenom ett genomförandebeslut gällande cykelsträckan längs med Norr Mälarstrand. Sen hösten 2015 har arbetet pågått och går allt som planerat är allt hundra procent klart till årsskiftet. Sträckan är en av stadens mest trafikerade.

SE FILMEN: "Nu har hela super-cykelstråket öppnat - så säger experten"

– Det här är en del i satsningen vi gör på att Stockholm ska vara Sveriges bästa cykelstad. Cyklingen ökar kraftigt hela tiden så det känns fint att kunna erbjuda säkra pendlingsstråk, säger Daniel Helldén.

LÄS ÄVEN: "Stadsmuseet hånas efter ny kritik mot Norr Mälarstrand"