Nordens största innovationscenter öppnar i Häggvik

Bolaget Wellstreet som verkar inom den skandinaviska tech- och starupbranschen öppnar ett teknik- och innovationscenter i Häggvik nästa år.

  • Publicerad 15:05, 25 okt 2018

The Factory är en glasbyggnad på 14 000 kvadratmeter som öppnar 2019 i just Häggvik för att det är ett strategiskt läge mellan Arlanda och Stockholm city.

Wellstreet kallar The Factory för en innovationshubb – de vill göra det till den självklara miljön för innovation och entreprenörskap, med fokus på startups men även etablerade bolag.

– Vi tror på ett inkluderande Stockholm där hela regionen finns med för att få det digitala entreprenörskapet att växa, säger Mikael Wintzell, grundare och vd på Wellstreet, i ett pressmeddelande.

Utöver Wellstreets egen verksamhet är tanken att det ska finnas ytterligare 100 startupbolag, en digital skola, vc-bolag, medelstora techbolag, gym, barnområde och restaurang i huset.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Lokalpolisen rycker ut till grannarna

Nyheter Pressad sommar. "Händer något i grannkommunen så har våra patruller fått åka dit" Fler allvarliga brott i regionen under sommaren har gjort polisen i Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna, allt mer pressade. – Det har inte funnits mycket luft i systemet, säger kommunpolis...måndag 15/8 10:40

Så drabbas ridskolan av inflationen

Nyheter Kan tvingas höja avgiften: "Känns riktigt jobbigt" Dyrare el, diesel och foder – för Överby ridskola har inflationen lett till mörka orosmoln på ridskolans himmel."Vi är beroende av det mesta som ökat, vi är ganska utsatta", säger Lena Wiman,...fredag 12/8 16:12