Nolltolerans mot höga ljud för Folkets hus

Steppdansare och musiker får fortsätta att hålla sig borta från Bagis. Någon lösning på ljud som stör Folkets hus grannar är inte i sikte och tunga arrangemang nobbas. "Jag har blivit feg", säger ordförande Curre Hansson.

  • Publicerad 07:00, 13 okt 2016

Som att bo i ett bombplan – så beskrevs ljudet när hundratals steppdansare förstörde nattsömnen för de som bor granne med Bagarmossen folkets hus. Det skedde i början av året under en festival som fick avbrytas. Då sa föreningens ordförande Hansson att de var tvungna att hitta en lösning. Annars skulle verksamheten begränsas.

Men i dagsläget syns inte någon lösning vid horisonten och i veckan tvingades föreningen säga nej till ett stort arrangemang med lokala trummisen Kristina Aspeqvist.

– Jag var på väg att ta utmaningen men blev feg och bangade. Det är ett klockrent arrangemang för oss och vi hade fyllt stället. Men det är trummor inblandade, säger ordförande Hansson.

Och trummor är persona non grata i bygget. De säger numera direkt nej till allt med musik av rädsla för att störa grannarna. Och dansen har fått flytta till bottenvåningen, vilket "inte är riktigt bra men så blir det".

– Det är en oerhörd begränsning för oss. Och jag hoppas att det går att rätta till. Att få fram ritningar går fort, det är finansieringen som tar tid.

Curre Hansson hoppas att någon lösning i form av större ombyggnationer kan vara klara tidigast efter sommaren 2018. Hos fastighetsägaren Stockholmshem säger de att de precis inlett arbetet med att se vad som kan göras på kort och lång sikt, och kan inte säga något om tidsplan eller prislapp.

– Det ska byggas om men vi vet inte hur och när. Vi vill att huset ska kunna användas, säger Anna Lackman på Stockholmshem.

Läs även

De ska rädda Folkets hus i Bagarmossen

Hundratals steppare störde sömn – i en vecka

Bagarmossens Folkets hus nära konkurs

Så ska Folkets hus i Bagis räddas