Den nya platsen för Nobel Center presenterades på en presskonferens under fredagen. Bilden ska visa den tillåtna volymen av den plats där Nobel Center nu är tänkt att byggas, inte hur det ska se ut var ett av budskapen på presskonferensen. Foto: Clarence Frenker/Atrium Ljungberg/Dbox/Foster and partner

Nobel Center ska byggas vid Slussen

Idag presenterade staden och Nobelstiftelsen en ny plats för Nobel Center.

  • Publicerad 11:34, 7 feb 2020

Sedan beskedet att Nobel Center vid Blasieholmen stoppades av nuvarande majoriteten har en ny plats för det utretts, där Slussen tidigare pekats ut som ett hett alternativ.

Och på en presskonferens idag bekräftade stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M) och Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten detta.

Staden: Då kan Nobel Center börja byggas

Nobel Center är tänkt att byggas vid Slussen, vid Stadsgårdskajen nära Fotografiska, och ryms inom den beslutade detaljplanen. Atrium Ljungberg avsäger sig tidigare markanvisning till förmån för Nobel Center. I gengäld får de markanvisningar vid Slussen, Hagastaden och i Slakthusområdet som ersättning.

– Ytterligare en viktigt pusselbit vid bygget av Nya Slussen. Nobel Center hittar nu sitt hem i hjärtat av Stockholm, säger Joakim Larsson.