Nobel center kan avgöra maktspelet i Stockholm

Ett blågrönt styre i stadshuset är nära. MP:s krav för ett blågrönt styre i stadshuset: Att M och C backar om bygget av Nobel center på Blasieholmen, erfar tidningen Svenska Dagbladet.

  • Publicerad 14:40, 9 okt 2018

Som Mitt i tidigare har berättat har Miljöparitet inlett förhandlingar med Alliansen om styra Stockholm tillsammans de kommande fyra åren.

Nu skriver tidningen Svenska Dagbladet att en uppgörelse mellan Alliansen och MP är nära. ”Det kan röra sig om timmar, högst ett dygn”, säger en källa till tidningen på tisdagen.

En stötesten mellan parterna ska enligt tidningens källor vara bygget av Nobel center på Blasieholmen. MP:s krav för en uppgörelse ska vara att M och C backar om planerna på att bygga Nobel center.

Ärendet ligger nu hos Mark- och miljööverdomstolen. Enligt uppgift till SvD har Moderaterna gått med på att dra tillbaka sin del av överklagandet som stadsledningskontoret lämnat till Svea Hovrätt.

På måndag, den 15 oktober, sammanträder kommunfullmäktige för första gången under mandatperioden. Då ska förändringen av Stockholms politiska styre klubbas igenom.