Niorna fortsätter att höja sina betyg

Sollentunas grundskolelever fortsätter att höja sina betyg. Efter förra läsåret är det genomsnittliga meritvärdet i kommunen hela 250 poäng. Allra högst placerar sig Silverdalsskolan.

  • Publicerad 08:29, 18 aug 2014

De senaste åren har resultaten i Sollentunas grundskolor blivit bättre och bättre. Och läsåret 2013–2014 var inget undantag.

Färska siffror visar att årets genomsnittliga meritvärde för de kommunala och de fristående skolorna är 250 poäng, jämfört med 239 poäng läsåret innan.

– Det är en klar förbättring, säger skolchefen Daniel Broman.

Även andelen elever som är behöriga till gymnasiet har ökat, liksom andelen elever med betyg i alla ämnen.

– Skolorna har blivit bättre på att hjälpa elever som har individuella behov, det är då man för upp de här siffrorna, säger Daniel Broman.

Han tror att resultaten kan fortsätta att höjas.

– I och med att vi ligger högt i dag tar vi inga jättekliv längre, men vi har målet att alla elever ska nå så högt som möjligt i alla ämnen, och därför finns det fortfarande en utvecklingspotential, säger Daniel Broman.

Under det kommande läsåret undersöks möjligheten att satsa på mer simundervisning för nyanlända elever.

– Det är ett sätt att få upp betygen, för även om man är väldigt duktig på andra former av idrott är simkunnighet ett krav för att få godkänt, säger Daniel Broman.

När det gäller niornas genomsnittliga betyg har Sollentuna Musikklasser i Häggvik länge legat i topp i kommunen. Men i år räckte deras snitt på 280,4 poäng ”bara” till en andraplats.

Ny etta i betygstoppen är i stället den kommunala grundskolan Utbildning Silverdal med ett snitt på hela 282,1 poäng.

– Det är såklart fantastiskt roligt. Det är roligt att se att lärarnas och elevernas hårda arbete ger så bra resultat, säger biträdande rektorn Magnus Martinsson.

Vad ligger bakom era framgångar?

– Vi har haft fokus på resultat under lång tid och försöker vara ödmjuka inför vad som fungerar och inte fungerar. Bra betyg i nian är inget man får under det sista året, den grunden har lagts långt tidigare, säger Magnus Martinsson.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hysch hysch kring Securitas närvaro vid Norrvikenleden

Nyheter Trafikverkets anläggning bevakas sedan flera veckor. Sedan flera veckor står en bil från Securitas dygnet runt utanför Trafikverkets anläggning vid Norrvikenleden. Det har lett till förvåning och spekulationer bland de många bilförare som passerar...måndag 26/10 5:15

Stor höjning av VA-taxorna i Sollentuna

Nyheter Näst störst procentuell höjning i hela länet. Sollentuna kommun står, näst efter Lidingö, för den procentuellt största höjningen av VA-taxorna i region Stockholm.söndag 25/10 6:15

Polisen: Snart höstlov and we LÖV it!

Nyheter "Ha koll på var ditt barn befinner sig." "Snart höstlov and we LÖV it!", skriver lokalpolisen på sin Facebooksida. Samtidigt uppmanar man föräldrar att hålla koll på var barnen håller till under ledigheten.fredag 23/10 18:01