Det var i januari som sju personer överföll en man på en parkeringsplats i Flemingsberg och drog med sig honom in i skogen.

Mannen förvaltade kryptovaluta åt en bekant och gärningsmännen krävde honom på pengar som de ansåg att hans bekant var skyldig. Mannen gick med på ett möte med den bekante och följde därför med gärningsmännen till en parkeringsplats.

Där överföll de honom och släpade in honom i ett skogsparti där de sparkade och slog honom mot huvudet och kroppen. De satte på honom handfängsel, tejpade honom över mun och öron och hotade honom med kniv och sa att de skulle döda honom om han inte gjorde som de sa.

De släpade med honom till hans lägenhet där han under hot tvingades föra över ett par hundra tusen kronor i kryptovalutan Bitcoin till en av gärningsmännens konton. De stal även en stor summa pengar i kontanter, smycken och knivar. Därefter beställdes en taxi i falskt namn och resan gick till Sjödalsgymnasiet.

Den utsatte mannen ringde polisen på natten. I hans lägenhet hittades finger- och fotavtryck från de nu dömda gärningsmännen och på parkeringen och i skogsparitet hittades DNA på en fimp och ett tuggummi.

De dömda är i 20-årsåldern

Några månader tidigare, i slutet av september 2020, blev en annan man misshandlad av flera personer i ett skogsparti i Flemingsberg. Mannen parkerade sin bil en bit ifrån en bensinmack och blev överfallen när han gick mot den. Han blev sparkad och slagen med ett träföremål och indragen i ett skogsparti där flera personer väntade.

Mannen har uppgett för polisen att de sparkade honom "som man sparkar på en fotboll". Det var 20-30 sparkar, de flesta mot ansikte och huvud. De tog stryptag på honom. De tvingade honom att uppge kod till bank-id och kontokort, gick till en bankomat och tog ut 25 000 kronor. De fotograferade hans id-kort och hotade att söka upp honom om han gick till polisen.

Efter ett långt utredningsarbete gjorde Huddingepolisen ett tillslag mot "nio kända kriminella personer i Flemingsberg " i början på september. De flesta är i 20-årsåldern.

Samtliga nio har nu dömts. Flera till fängelse och sluten ungdomsvård, någon till skyddstillsyn.

Enligt polisen har de dömda kopplingar till Flemingsbergsnätverket. Tingsrätten anser dock inte att det kan bevisas.