Innan jul. Mellan november och fram till december under 2020 väntas alla hyresgäster ha flyttat in till den nya handelsplatsen. Foto: Anton Kyhlbäck

Nio nya butiker öppnar i Häggvik

I höst öppnar portarna till nya handelsplatsen i Häggvik och lagom till julhandeln ska alla hyresgäster ha flyttat in.

  • Publicerad 16:30, 21 feb 2020

VD. Fredrik Mässing, vd på Mässing properties, berättar om det senaste om den nya handelsplatsen. Foto: Anton Kyhlbäck

I november öppnar de första butikerna i den nya handelsplatsen i Häggvik, tidigare kallad Häggviks entré. Till julhandeln 2020 ska alla hyresgäster ha flyttat in och då kommer det att finnas nio butiker och fyra till sex restauranger här.

– Vi har en hyresgäst som vi inte kan berätta ännu, och sedan är det inte klart vilka restauranger det blir. Men det kommer vi kunna berätta snart, säger Fredrik Mässing, vd på företaget Mässing Properties som tillsammans med Alma Property Partners bygger Häggviks entré.

Klara hyresgäster

Apoteket kronan, Citygross, Willys, flyttar in i lokalerna med utgång mot den norra sidan – vid den stora delen av parkeringen och mot Häggviksrondellen.

Jula, Dollarstore, Jysk och ett elektronikföretag flyttar in med ingång vid den västra sidan, mot Sollentuna Energi & Miljö, motorvägen och Förbifart Stockholm.

I den övre delen av fastigheten mellan volymhandelskedjorna flyttar Sats, Aktivera Rehab och Attundahälsan.

– Fokus är volymhandel med inriktning på lågpriskedjor, med en del med gym och hälsa.

Ett stråk med restauranger

Intill Bagarvägen planeras ett mindre antal parkeringsplatser och en tvåfilig väg som leder upp mot parkeringen – en väg som ska passa in i Häggviks nya stadsbild, menar Fredrik Mässing:

– Det är blir fyra till sex restauranger och en trevlig väg som leder upp till butikerna. Det är sällan man får bygga på en så här bra plats i den här delen av Stockholm. Det är spännande för oss och vi hoppas att Sollentunaborna ska bli nöjda, säger han.

Totalt är bygger på 30 000 kvadratmeter och kommer att rymma 650 parkeringsplatser.

– Det går enligt tidsplanen, säger Fredrik Mässing.

Restauranger. En illustrationsbild över hur restaurangstråket är tänkt att bli, med vy från Bagarbyvägen. Till höger syns uppgången till parkeringsplatsen. Foto: Mässing properties

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Se upp för algblomning i Sollentunas vatten

Nyheter Algerna kan vara giftiga visar provtagning Just nu finns det algblomning i Sollentuna, bland annat i Edsviken. Inte för att det är badväder, men skulle du trots allt fundera på ett dopp så tänk om.torsdag 22/10 16:15