Foto: Sacharias Källdén

Nio anhållna efter att barn skottskadades i Visättra

Två barn, i skolåldern respektive förskoleåldern, skottskadades i Visättra i helgen. Ett stort polispådrag följde och nu är nio personer anhållna misstänkta för mordförsök.

  • Publicerad 07:24, 19 jul 2021

Det var runt kvart över åtta-snåret på lördagskvällen som polis larmades till Visättra i Flemingsberg efter samtal om skottlossning. Kort därefter meddelande polisen att två personer hade förts till sjukhus med ambulans med skottskador, men att deras skador inte skulle vara någon fara för deras liv.

Morgonen därpå bekräftade polisen att de två personer som skottskadats var barn. Den ena i skolålder och den andra i förskoleålder.

"Det finns ingenting som tyder på att barnen var måltavlor. Barnen var ute och lekte då de träffades av skott", skriver polisen på sin hemsida.

"Vi kommer aldrig backa"

Reaktionerna på dådet lät sig inte vänta. På söndagen skrev statsminister Stefan Löfven (S) på Facebook:

”Alla barn har rätt till ett liv fritt från våld. Barns rätt till trygghet och säkerhet kommer alltid att vara en av mina högsta prioriteringar, som medmänniska och som politiker. Mina tankar finns hos de drabbade barnen och deras anhöriga.

Det intensiva arbetet med att trycka tillbaka den grova kriminaliteten fortsätter med full kraft och vi ökar takten ytterligare. Vi kommer aldrig att backa.”

Nio anhållna

Samma kväll som brottet skedde kunde polisen gripa nio personer, misstänkta för mordförsök. De anhölls senare misstänkta för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott.

På söndagsförmiddagen kunde polisen också bekräfta att flera av de anhållna har kopplingar till kriminella nätverk.

Senast på onsdag klockan 12.00 måste åklagaren bestämma om de gripna ska begäras häktade eller inte.

Hög polisnärvaro

Fler polisen kommer att röra sig i området den närmsta tiden. Dels i informationshämtade och trygghetsskapande syfte, och dels för att förhindra ytterligare våldsbrott.

I det trygghetsskapande arbetet bistår kommunen.