​Drömrecept. Nina Hermansen var med i ”Hela Sverige bakar” och har sedan dess drömt om att få göra sin egen bakbok. Foto: Privat

Ninas dröm om en bakbok blir sann

Nina Hermansen var nära att ge upp sin dröm. Men så hörde förlaget av sig. I vår ger Nina ut sin första bakbok. ”Jag har drömt om det här så himla länge,” säger hon.

  • Publicerad 14:36, 8 nov 2020

Man blir lite knasig av
att gå upp klockan 02 och baka.

Ända sedan Nina Hermansen deltog i TV4-produktionen ”Hela Sverige Bakar” 2012 har hon drömt om att en dag få släppa en egen bakbok. Nu är det klart att den drömmen kommer att bli sann.

Efter ett nervöst möte på Bonnier förlag för snart ett år sedan stod det klart att Nina, som till vardags arbetar som influencer, kommer att få ge ut sin första bakbok.

– Det känns helt fantastiskt! Jag har drömt om det här så himla länge. Vinnaren av programmet fick ju göra en bakbok och där och då kände jag att ”Gud, vad jag också vill det”.

Nina har varit i kontakt med många förlag i hopp om att bli utgiven. Men listan av nobben genom åren kan göras lång. Hon var till och med nära att ge upp sin dröm.

– Jag gav till slut upp och tänkte att det nog inte kommer bli någon bok för mig, säger hon.

Ges ut under nästa år

– Nu känns det helt galet att efter så många års försök äntligen få jobba med det största förlaget som finns. En kompis till mig skrev att det måste varit meningen att ha fått alla dessa nej ifrån de andra förlagen just för att det skulle bli Bonnier. 

Boken håller som bäst på att färdigställas, och planen är att den ska ges ut i maj 2021.

– Det har varit några slitiga veckor och det kommer fortsätta några veckor till. Jag ska ju samtidigt sköta mitt vanliga jobb. Just nu är det mycket som snurrar i huvudet. Man blir lite knasig av att gå upp klockan 02.00 och baka innan fotografen ska anlända. Men det kommer vara så värt det, säger hon.

– Dagen den är klar kommer lyckotårarna trilla. Det är ju som ens lilla bebis. 

Vad blir det för bok?

– Jag kan inte berätta så mycket om boken mer än att jag hoppas att den kommer bli uppskattad. Den har en twist. Haha... ja, mer kan jag inte säga.

Bokdebuterar

Enköpingsbon Nina Hermansen är influencer. 2012 var hon med i Tv4-produktionen ”Hela Sverige bakar”. Där slutade hon sexa. Nu bokdebuterar hon med en egen bakbok som kommer att ges ut på Bonnier förlag i maj 2021.

Westerlundska inför fjärrundervisning – igen

Nyheter Westerlundska gymnasiet övergår till att delvis undervisa på distans. Bland annat för att minska trängseln i skolan matsal. – Det finns en oro både bland elever och personal, säger Carina Westh som...torsdag 26/11 11:41

Bestulen på golfklubbor? Se hit!

Nyheter Golfklubbor som tros vara stulna har hittats. En man misstänks ha misshandlat en kvinna. Det är något av dagens blåljusrapport.torsdag 26/11 10:54