Nina Rönnberg är en av två ägare som står bakom att Villa Skoga nu får nytt liv. Foto: Niklas Loman

Nina vill skapa nya möten i gammal villa

Evenemang, café, konferens och en solig uteservering. Nu öppnar en villa med gamla anor mitt i Kungsängen. Mitt i har tittat in hos Villa Skoga.

  • Publicerad 05:02, 29 jul 2020

Även om Nina Rönnberg haft sin livsstilsbutik smygöppnad en tid så är det nu det händer på allvar i Villa Skoga.

Då Mitt i hälsar på har Petjos även flyttat in i den stora inglasade tillbyggnaden av det gamla huset som nu fått nytt liv i Kungsängens centrum.

En nyöppnad gammal villa i solsken. Foto: Niklas Loman

”Alla har ett minne från Villa Skoga”

Café, butik och vad mer? Konferenser och kontorsrum för småföretagare.

– Vi har så mycket människor som kommer in hit, och alla har ett minne från Villa Skoga. Många berättar om då de var unga och beskriver en vacker allé och en fruktträdgård precis nedanför här, säger Nina Rönnberg och lutar sig tillbaka i en stol på andra sidan de jättelika konferensbordet.

Konferensrum blandas med kontorslokaler för småföretagare i det nyrenoverade huset. Nina Rönnberg visar runt. Foto: Niklas Loman

Baptiserna drev pojkhem och ABF höll kurser

Men sedan dess har mycket hänt, i lokalerna har huserat alltifrån pojkhem i regi av baptiserna och även kursverksamhet under ledning av ABF, och mer däremellan.

I villans olika rum har man i renoveringen försökt bevara gamla detaljer samtidigt som man velat skapa en modern touch. Foto: Niklas Loman

– Det var då jag läste en artikel om att det fanns planer på att riva Villa Skoga för att bygga fler bostäder som jag tog kontakt med kommunen och började diskutera om det fanns en möjlighet att köpa huset och istället göra det till en mötesplats.

Nina och Ulf vill skapa mötesplats

För det är vad Nina Rönnberg och hennes kompanjon i projektet, Ulf Månsson ser framför sig.

– Vårt syfte med det här är att de ska bli en mötesplats för många, vi har konferens- och mötesrum högst upp. Just detta med konferensmöjligheter finns nästan ingenting centralt, vi har kursgårdarna i kommunen såklart, men de ligger alla en bit ut.

– Sen har vi kontorsrum för småföretagare, för de som inte vill sitta hemma ska kunna få arbetskollegor och kunna nätverka och sådär.

I en ljus glastillbyggnad återfinns en bekant aktör för Kungsängenborna: Café Petjos. Foto: Niklas Loman

”Det blir events och föreläsningar”

Nina Rönnberg ser väldigt säker ut. Det hela kan tyckas framstå som ett vansinnesprojekt i skuggan av coronapandemin, men hon tycks ta just den delen med ro. Det som finns i huset behövs är utgångspunkten.

– För allmänheten kommer det blir events, föreläsningar och sen är det caféet och min butik såklart.

Dani Falksund Abdallahad är glad att få dra igång Petjosbrödernas andra café. Foto: Niklas Loman

Konferensstolar på plats – bordet är coronaförsenat

Vi vandrar runt i lokalerna och Nina berättar entusiastiskt om varje rum. I ett konferensrum står ett antal stolar prydligt uppradade, dock saknas ett bord.

– Ja, det blev lite försenat på grund av corona, men det är på gång.

Foto: Niklas Loman

Petjos öppnar sitt andra café i Kungsängen

Inne hos Petjos intar pensionärer med nyfiken blick förmiddagskaféet. En av Petjosägarna, Dani Falksund Abdallahad, berättar om glädjen i att ha fått öppna sitt andra café och bekvämligheten i att kunna springa över till det andra stället då de saknas grejer här i villan.

Nina Rönnbergs man dyker upp och hälsar. Han är här för att hjälpa till med att sätta upp toalettskyltarna, även om man nu öppnat återstår lite småfix.


 

Avfallsjätten kör skandalsopberg till Upplands-Bro

"Jag tycker inte att Broborna ska vara det minsta oroliga" Uppdraget att forsla bort det 30 000 ton stora sopberget från Kassmyra i Botkyrka kommun föll på företaget Ragn-Sells. Nu uppger bolaget att delar av det skandalomsusade avfallet kommer att köras...onsdag 1/12 11:32

Gäst försvann från dagverksamhet

Kommunen anmäler sig själva. Upplands-Bro anmäler sig själva till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, efter att en gäst försvann från en dagverksamhet tidigare i år.tisdag 30/11 10:20