Nils,15, fick drömrollen i Sound of Music

Sundbybergsbon spelar äldste sonen i familjen von Trapp i musikalen Sound of Music. – Det blir långa dagar då vi repar för fullt nu, men det är värt det. Drömmen är att få vakna på morgonen och tänka oj! nu är det snart showtime!, säger han.

  • Publicerad 13:43, 25 jan 2018

Nils Boyer,15, från Järvastaden fick beskedet dagen innan nyår. Han hade fått rollen som äldste sonen Friedrich von Trapp i musikalen Sound of Music.

– Jag blev så glad! Det är en så stor musikal, och så roligt att få vara en del av den här familjen. Det är min dröm att få jobba som musikalartist, säger han på telefon under en paus i repetitionerna som nu går in på slutspurten.

Sound of music har nämligen premiär på Intiman i Stockholm 9 februari, i regi av Kålle Gunnarsson.

Nils Boyer med Sara Axelsson och Pierre Hagman, vilka spelar Maria och Georg von Trapp.Foto Jens Kristensson

Nils påbörjade sin musikalbana redan som 10-åring i A Christmas Carol. Sedan följde roller i bådeBilly Elliot på Stadsteatern och i Broadway-musikalen Priscilla Queen of The Desert, på Göta Lejon.

Däremellan har han också hunnit med plugget på Viktor Rydbergs Gymnasium på Jarlaplan.

– Det blir långa dagar då vi repar för fullt nu, men det är värt det. Jag vill ju jobb med det här. Drömmen är att få vakna på morgonen och tänka oj! nu är det snart showtime!

Nils Boyer förvandlas till Friedrich von Trapp. Foto: Jens Kristensson

Nils börjar känna av att primärnerverna smyger sig på. Och lite nervöst ska man vara tycker han, även om han just nu  är mest taggad.

– Att få stå på scenen och sjunga och uttrycka sig, det är magiskt. Så just nu lever jag drömmen.

Fakta

Kort fakta om Nils

Namn: Nils Boyer

Ålder: 15 år

Familj: Mamma, pappa, lillasyster på 12 år, hunden Roxy

Bor: Järvastaden

Gör: Går i skolan på Viktor Rydbergs Gymnasium på Jarlaplan

Aktuell: Som äldste sonen Friedrich von Trapp i Intimas uppsättning av Sound of Music, med premiär 9 februari.

Om musikalen: Sound of Music är en sann berättelse om guvernanten Maria som kommer in  i kapten Georg von Trapp och hans 7 barns liv i 1930-talets Österrike, strax innan nazisternas intåg.

Musikalartist som betytt mycket för Nils: Stark Sands och Ben Platt. Och så Peter Jöback så klart.

Favoritlåt i Sound of Music: Do-Re-Mi och Edelweiss (där Nils har ett litet solo)

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Covid-19: Rekordsiffror i Sundbyberg

Nyheter 792 bekräftade fall i staden – nästan en fördubbling Spridningen av covid-19 slår nya rekord i Sundbyberg. Folkhälsomyndighetens statistik för vecka 1 visar att 792 nya fall har bekräftats i staden.torsdag 13/1 16:53

Sundbyberg har minst antal pensionärer

Nyheter Få 65-plussare i staden I Sverige växer andelen pensionärer. Men i Solna och Sumpan är det tvärtom och båda kommunerna har mycket mindre antal 65-plussare jämfört med hela riket.måndag 10/1 13:26

Vladans hjälteinsats: Stoppade brand på Systembolaget

Nyheter Störtade iväg från gymmet med två brandsläckare i högsta hugg Tidigt på torsdagsmorgonen började det brinna på Systembolaget i Sundbyberg. Som tur var agerade Annedalsbon Vladan Jovanovic, som jobbar på gymmet Core alldeles intill, rådigt och lyckades begränsa...fredag 7/1 13:27