Niklas Jihde. Foto: Mostphotos

Niklas Jihde gör comeback – i Vallentuna IBK

Niklas Jihde är en av de största någonsin i svensk innebandy. Nu gör den 41-årige Ormstabon comeback – åtminstone för en match då Vallentuna IBK tar emot Jihdes gamla klubb AIK hemma i Hammarbackens Sporthall klockan 14.30 i morgon lördag. Biljettintäkterna går till Fritidshjälpen, där Niklas Jihde är ambassadör.

  • Publicerad 11:35, 2 mar 2018

Fritidshjälpen jobbar för att alla ungdomar ska få möjlighet till en meningsfull fritid. Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat att Caroline och Jesper Lindau som grundade Fritidshjälpen är nominerade i ”Min lokala hjälte” i Vallentuna.

Nu presenterar Fritidshjälpen och Vallentuna IBK ett samarbete där innebandylegendaren och Fritidshjälpens ambassadör Niklas Jihde gör comeback.

Jihde mot sin gamla klubb AIK

Det sker i Hammarbackens sporthall i morgon, den 3 mars, då Vallentuna IBK:s B-lag tar emot AIK:s B-lag i division 5 norra. Niklas Jihde spelar för Vallentuna IBK och får alltså möta sin gamla klubb AIK där han var med och vann två SM-guld.
Totalt vann Niklas Jihde fyra SM-guld och därutöver fem VM-guld och tre Europa Cup-guld. Han var den förste som nådde 600 poäng i Elitserien och har vunnit poängligan i Elitserien två gånger och i VM en gång.

Slutade 2009 med SM-guld

2009 slutade Niklas Jihde sin karriär med att vinna SM-guld i AIK. Säsongen därpå gjorde han en kort comeback och var med om att föra Linköping upp i högsta serien.

Niklas Jihde.

Nu är det alltså dags för en ny comeback åtta år senare – i Vallentuna IBK. Inträde till matchen kostar 100 kronor och allt överskott går oavkortat till Fritidshjälpen och deras arbete kring barns rätt till en meningsfull fritid.