NHL-proffset Hedberg från Lidingö tävlar i Mästarnas mästare

Mångåriga NHL-proffset Anders Hedberg, Lidingö, är klar för SVT:s Mästarnas mästare.

  • Publicerad 05:11, 27 aug 2020

I förra veckan släpptes namnen på deltagarna i nästa års upplaga av populära tv-tävlingen Mästarnas mästare. Tre av de tio tävlande bor i Stockholmsområdet: simmaren Therese Alshammar, 43, backhopparen Jan Boklöv, 54 och ishockeyspelaren Anders Hedberg, 69.

Gröndalsbon Jan Boklöv, som revolutionerade sin sport med den så kallade v-stilen, och mångåriga NHL-proffset Anders Hedberg, Lidingö, tävlar i grupp ett. Där möter de bland andra fotbollsspelaren och expertkommentatorn Frida Östberg.

Therese Alshammar har tagit flest internationella medaljer, 72, av alla europeiska simmare genom tiderna. Alshammar, uppväxt i Sundbyberg men numera bosatt på Östermalm, ingår i grupp två tillsammans med bland andra slalomåkaren och OS-guldmedaljören André Myhrer.

Övre raden: Sanna Tidstrand, Jan Boklöv, Johanna Larsson, Johan Olsson, Linnea Torstenson. Undre raden: Anders Hedberg, Frida Östberg, Bengt Gustafsson, Therese Alshammar, André Myhrer.

Spelas in i Skåne

Corona sätter sina spår även på Mästarnas mästare. Inspelningarna sker nämligen varken i soliga Grekland eller Spanien, utan i ett höstblåsigt (?) Skåne.

– För första gången spelas Mästarnas mästare in i Sverige. Anledningen är naturligtvis coronapandemin, vi på SVT vill vara säkra på att vi ska kunna garantera tittarna en ny säsong, säger Anders Wistbacka, projektledare för Mästarnas mästare i ett pressmeddelande.

– Väder och vind gör att vi behöver tänka till lite extra för att vara säkra på att tävlingarna kan genomföras på ett säkert och rättvist sätt. Men samtidigt erbjuder omgivningarna på och kring Bjärehalvön mycket vacker och varierad natur. Vår förhoppning är att tittarna ska tycka att säsongen 2021 är lika spännande och vacker som de tidigare säsongerna.

Inspelningarna inleds i början av september och programmet får premiär våren 2021.