NHL-proffs gästade JHC:s sommaravslutning

I måndags bjöd Järfälla HC in till sommaravslutning i Järfälla Gymnasiums matsal, där man knöt ihop säcken efter säsongen. Priser delades ut och tidigare NHL-proffset Robert Nordmark var inbjuden för att berätta om sin karriär.

  • Publicerad 09:54, 12 jun 2018

– Han delade sina erfarenheter utifrån sin tid som spelare, tränare och numera talangscout för Toronto Maple Leafs. Dessutom är han i högsta grad engagerad i Stockholmshockeyn i dag, hans söner spelar i Täby HC och han har en roll som rådgivare i Vallentuna Hockey, säger Karim Tomtchev, sportchef i Järfälla HC.
Robert Nordmark spelade fyra säsonger i NHL och har bland annat ett VM guld (i Wien 1987), två VM-silver och ett JVM-guld på meritlistan.

Årets Tränare och Årets Eldsjäl utsågs

– Förra året hade vi Johnny Oduya här, och nu Robert. Jag frågar mitt nätverk, mina vänner, och de brukar ställa upp för mig, för JHC och för ishockeyn, säger Karim Tomtchev.
Det delades även ut priser till flera engagerade i Järfälla HC.
Tero Tuomarila utsågs till Årets Tränare, Kajsa Nyberg till Årets Lagledare, Pierre Bertilsson till Årets Materialare och Björn Lindkvist till Årets Eldsjäl.

Fem fokusområden för JHC att jobba med

En annan programpunkt var att Karim Tomtchen förmedlade sina tankar inför den kommande säsongen.
– Vi har spaltat upp fem fokusområden som vi ska jobba med. Vi vill få till en full lagstege, alltså ha lag i alla åldrar. Vi ska starta en tjejhockeyskola, för nybörjare. Vi ska få till olika typer av möten för att förbättra vår interna dialog. Vi ska utveckla samträning, alltså att två lag tränar tillsammans, för att bättre utnyttja tränarnas kompetens. Och vi ska se till att den JHC-modell som vi har jobbat fram ska genomsyra hela verksamheten.

A-laget avslutade starkt i division 2

JHC:s A-lag var nykomlingar i division 2 den gångna säsongen och slutade där på tredje plats i fortsättningsserien efter en stark avslutning med tre raka segrar.