Vilhelm Skoglund fick åka till Falköping för att ta emot priset. Foto: Läsarbild privat

Nema Problema prisas som Årets samhällsförbättrare

Organisatioen Nema problema som startade på Lidingö har utsetts till Årets samhällsförbättrare. Fika med kanelbullar samt att fira jul och midsommar ihop har bidragit till en bättre integration. – Jag är väldigt glad, säger grundaren och lidingösonen Vilhelm Skoglund.

  • Publicerad 11:41, 13 mar 2020

Organisationen Nema Problema som bildades på Lidingö har blivit utsedda till ”Årets bästa idéburna samhällsförbättrare 2020”.

– Vi är väldigt glada. Det är en stor ära  vi visste inte ens att vi blivit nominerade, säger Vilhelm Skoglund, grundare till organisationen.

Kastade sig på ett tåg

Famna, riksorganisationen för idéburen välfärd, delar ut priset varje år. I år delades det ut för fjärde gången.

Prisutdelningen skedde i Falköping på en konferens för aktörer inom idéburen välfärd. Södermalmsbon Vilhelm Skoglund fick veta att de vunnit priset dagen innan prisutdelningen.

– Självklart ville jag åka dit, säger han.

Han beskriver konferensen som intressant och bra. Ett antal deltagare hade dock hoppat av på grund av corona.

Bygger positiva relationer

Nema Problema har genom åren arbetar med integration med gemenskap och lättsamhet i fokus. Deras kanelbullsfika, julfiranden och midsommarfiranden har blivit allt mer populära. Syftet är att bryta fördomar och bygga positiva relationer.

Nema problema ordnar inkluderingsfika med bullar

– Nema Problem tar kraften i allas engagemang för ett medmänskligare samhälle på allvar säger juryns ordförande Thomas Schneider, som till vardags är utvecklingschef på Bräcke diakoni.

Ur motiveringen:

 ”Genom att utgå från ett tydligt behov hos målgruppen skapar Nema Problema innovativa, kreativa och effektiva lösningar för att möta en angelägen samhällsutmaning. Nema Problema har visat att detta leder till nytta för både nyanlända och för samhället i stort”.