Många älskar att åka skridskor på vintern. Foto: Mostphotos

Nej till skridskobana på Skärholmstorget

Det blir ingen skridskobana på Skärholmstorget. Isen skulle skada både dammen och fontänen med dyra reparationer som följd.

  • Publicerad 09:30, 20 aug 2018

Sommarvärmen håller i sig och skridskosäsongen känns minst sagt avlägsen. Men de som har hållit tummarna för en skridskobana på Skärholmstorget får besked redan nu: det blir inte av.

Frågan blev aktuell när två Skärholmsbor skrev medborgarförslag till stadsdelsförvaltningen om att spola is på dammen vintertid. En av dem mindes isbanan från sin barndom och ville att nya generationer skulle få uppleva samma glädje.

Stadsdelsförvaltningen kontaktade trafikkontoret, som råder över dammen. Där blev svaret att inga planer på en isbana fanns. Orsaken till att man upphört att spola is var att isen skadade både fontänen och dammen. Därför var det var inte aktuellt att börja spola igen.

Men stadsdelens politiker ville inte ge upp saken. I stället fick stadsdelsförvaltningen uppgiften att se över alternativa lösningar och om det gick att minska den uppskattade kostnaden på drygt 3 miljoner kronor.

Nu har stadsdelsförvaltningen gjort det. Slutsatsen är att det inte finns alternativa lösningar och att det inte är lämpligt att spola is, eftersom det skulle skada dammen och fontänen och orsaka stora reparationskostnader.

Stadsdelsförvaltningen föreslår därför att stadsdelsnämnden lägger ner ärendet vid sitt möte den 30 augusti.