Omelett. Det kommer inte eleverna säga på någon fotografs uppmaning framöver heller. Foto: Mostphotos

Nej till skolkatalog i Sundbyberg

Staden borde börja med skolbilder igen tycker en mamma i Sundbyberg. Staden väljer att nobba och menar att det kan skapa avundsjuka och press.

  • Publicerad 01:15, 29 maj 2021

Det kan skapa avundsjuka och alla har inte råd.

Det vore väl kul med skolfoton igen? Så känner i alla fall en förälder i Sundbyberg som bett staden att börja med skolfotografering igen.

Mamman tycker det skulle vara något som ger ett minne från skoltiden och som gör att föräldrar kan lära känna klasskamrater.

Men staden säger nej.

– Det grundar sig ett gammal beslut om att vi ska ha en jämlik och avgiftsfri förskola och skola, säger Henrik Pehrson (L), ordförande i Grundskole- och gymnasienämnden.

Avgiftsfritt

Bakgrunden är att grundskole- och gymnasienämnden 2011 beslutade att skolan i Sundbyberg ska vara fri från avgifter för vårdnadshavare.

Detta för att alla ska kunna ta del av skolans alla olika aktiviteter. Köpa skolbilder är förvisso frivilligt, men enligt staden kan frivilligheten ge känslan av ett måste när alla runt omkring köper.

– Frågan går att diskutera och jag förstår viljan att ha det igen. Men det kan skapa avundsjuka och alla har inte råd även om många tycker det är billigt, säger Henrik Pehrson.

Skyddande av elever och personuppgifter är också ett problem enligt staden som alltså inte kommer att be eleverna att säga "omelett" i framtiden heller.

Nobbar. "Att köpa skolfoto kan skapa avundsjuka och alla har inte råd" Henrik Pehrson (L). Foto: Ola Hedin

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kvällsfotbollen är i gång igen på Örvallen

Nyheter Och i år expanderar kvällsfotbollen till Rissne IP Kvällsfotbollen har redan börjat på Örvallen. Under årets sommarlov kommer Sundbybergs IK dessutom att köra den uppskattade fotbollen på Rissne IP.onsdag 23/6 9:14

Förvaltarens nya projekt ska stoppa våld i nära relationer

Nyheter "Kan vara skillnad mellan liv och död" "Tillsammans bryr vi oss" är Förvaltarens nya projekt som ska ge hyresgäster verktyg att agera om de misstänker våld i nära relationer hos en granne.måndag 21/6 1:15

Läraren Hanna fick svår covid fyra dagar före sprutan

Nyheter "Efter att ha klarat mig i 1,5 år snubblade jag på mållinjen" I våras skrev Hanna Gustafsons fjärdeklassare på Väsbyskolan brev och ritade teckningar till IVA-personalen på länets sjukhus för att peppa dem. Några månader senare blev hon själv inlagd för svår...söndag 20/6 6:30