Omelett. Det kommer inte eleverna säga på någon fotografs uppmaning framöver heller. Foto: Mostphotos

Nej till skolkatalog i Sundbyberg

Staden borde börja med skolbilder igen tycker en mamma i Sundbyberg. Staden väljer att nobba och menar att det kan skapa avundsjuka och press.

  • Publicerad 01:15, 29 maj 2021

Det kan skapa avundsjuka och alla har inte råd.

Det vore väl kul med skolfoton igen? Så känner i alla fall en förälder i Sundbyberg som bett staden att börja med skolfotografering igen.

Mamman tycker det skulle vara något som ger ett minne från skoltiden och som gör att föräldrar kan lära känna klasskamrater.

Men staden säger nej.

– Det grundar sig ett gammal beslut om att vi ska ha en jämlik och avgiftsfri förskola och skola, säger Henrik Pehrson (L), ordförande i Grundskole- och gymnasienämnden.

Avgiftsfritt

Bakgrunden är att grundskole- och gymnasienämnden 2011 beslutade att skolan i Sundbyberg ska vara fri från avgifter för vårdnadshavare.

Detta för att alla ska kunna ta del av skolans alla olika aktiviteter. Köpa skolbilder är förvisso frivilligt, men enligt staden kan frivilligheten ge känslan av ett måste när alla runt omkring köper.

– Frågan går att diskutera och jag förstår viljan att ha det igen. Men det kan skapa avundsjuka och alla har inte råd även om många tycker det är billigt, säger Henrik Pehrson.

Skyddande av elever och personuppgifter är också ett problem enligt staden som alltså inte kommer att be eleverna att säga "omelett" i framtiden heller.

Nobbar. "Att köpa skolfoto kan skapa avundsjuka och alla har inte råd" Henrik Pehrson (L). Foto: Ola Hedin

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Spärrvakternas toalettbesök kan kosta 100 000 kronor i böter

Nyheter ”Ett omänskligt system" säger Edilma Sebestyén i spärren på Södra station Varje gång pendeltågens spärrvakter går på toaletten måste de be om lov. Annars riskerar deras arbetsgivare böter på upp till 100 000 kronor. SL:s hemliga kontrollanter ser till att toareglerna följs.fredag 22/10 5:53

Man anhållen misstänkt för våldtäkt

Nyheter Brottsplats i centrala Sundbyberg spärrades av På onsdagskvällen greps en man för ett misstänkt våldsbrott. Mannen sitter nu anhållen, misstänkt för våldtäkt.torsdag 21/10 9:36

Öppningen av bron försenas – igen

Nyheter Datum flyttas på grund av ritningsstrul Redan i augusti var det tänkt att bilarna skulle få börja rulla som förr på Bällsta bro igen. Det är gamla nyheter, nu är budet den 22 november.onsdag 20/10 12:04