Nej till ny inomhusfotbollshall i Danderyd

Det blir ingen ny inomhusfotbollshall i Danderyd. Majoriteten tycker inte det är läge att ersätta RM Hallen mitt under kommunens planarbete.

  • Publicerad 16:08, 13 jun 2018

De senaste fem åren har fotbollen vuxit till att bli största sporten i Danderyd. Med detta som bakgrund har Socialdemokraterna lagt fram en motion att kommunen ska ersätta Danderyds tälthall, RM Hallen, med en ny uppvärmd inomhusfotbollshall.

Inte under pågående planarbete

I gårdagens möte i kultur- och fritidsnämnden beslutade man att inte satsa på en ny hall av fyra skäl.

RM Hallen finns redan och fick en halv miljon för renovering för ett år sedan. Beläggningen i hallen är låg. Det kostar mycket att bygga en permanent inomhushall för fotboll. Och kommunen vill prioritera breddidrott istället för den grenspecifika fotbollen.

– I dagsläget är inte det här en prioritering vi kan göra. Det pågår planarbete. Vi har redan lagt elvärmda konstgräsmattor och vi har lagt pengar på att rusta hallen. Nu är inte läge att bygga en ny hall, säger Johanna Hornberger (M) Danderyd, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Vi vill också ta hänsyn till RF:s riktlinjer när man tittar på hur man ska träna barn. Jag tror att många kan relatera till breddidrott.

RM Hallen är iskall på vintern.

Jenny Åkervall (S)

Jenny Åkervall (S) vänder sig mot deras beslut.

– Majoriteten tycker att RM Hallen fungerar bra, men då tror jag inte de har varit där. Den är visst belagd, trots att den är iskall på vintern, säger Jenny Åkervall (S)

– Fotbollen är en stor idrott i vår kommun. De tycker inte de har råd. Proportionerligt är det en liten investering. Att använda RF:s riktlinjer för allsidig träning som ett argument för att inte göra investeringar i en fotbollsanläggning är långsökt. Att intresset för idrott och rörelse är så stort i vår kommun är ju något vi från politiskt håll borde uppmuntra och stötta – inte motarbeta, säger hon.