Så här kan det se ut i framtiden vid Örnbergets bad, om bygglovet går igenom. Foto: Foto/montage: Edward Beskow

Nedbrunnen flytande krog blir virke till bastuflotte

Gänget bakom bastuprojektet vid Örnberget har köpt Underbar Brygga – den flytande krogen vid Liljeholmskajen som stått tom sedan i höstas och som brann tidigare i år.

  • Publicerad 06:30, 18 maj 2022

Tanken är att delar av krogbryggan ska bli material i den flytande bastu som Mathias Leveborn och Edward Beskow fått bygglov för. Ett sätt att spara material och dra ner på kostnader.

Andra delar av Underbar brygga vill de använda till nya projekt, som en flytande sällskapsbrygga/krog. Var den i så fall ska stå är inte klart. Entreprenörerna menar att idén rimmar väl med Stockholms stads kajstrategi och har anlitat en arkitekt som ritat skissen ovan.

Bättre stadsdel rapporterade nyligen att crowdfoundingen till bastun inbringat 85 700 kronor – en bra bit mindre än de 200 000 kronor Mathias Leveborn och Edward Beskow siktat på. I artikeln förklarar de att de ändå är "väldigt nöjda" med den hjälp de fått och att de nu skjuter in mer egna pengar i projektet.

Ja till flytande bastu vid Örnberget

Som ny. Visionsbild över ny bastuflotte med barhäng, gjord av material från Underbar brygga. Foto: Max Lindgren & Staffan Millqvist